Αναστάτωση προκαλεί στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ η… σατιρική παραποιημένη «διαταγή» υποτίθεται ανώτερου αξιωματικού με την οποία ζητείται από ένστολους της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας κι ειδικούς φρουρούς να «στέκονται προσοχή» μπροστά στους αστυφύλακες!

Όπως και ότι «μόνο όταν ο αστυφύλακας αναφέρει την λέξη «ημιανάπαυση» οι αστυνομικοί των ΟΠΠΙ θα μπορούν να συνεχίσουν την υπηρεσία τους».

Αλλοίωση εγγράφων

Σε ένα δείγμα των προστριβών που υπάρχουν εντός των αρχών ασφαλείας μεταξύ ομάδων ένστολων που αλλοιώνουν επίσημα αστυνομικά έγγραφα τα οποία αναρτούν σε ομάδες διαδικτυακών αναζητήσεων αστυνομικών.

Με τη συγκεκριμένη… ψευτοδιαταγή επιχειρείται από ενστόλους να ειρωνευθούν την αναφερόμενη συμπεριφορά αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ που υποτίθεται ότι υπογράφει το πλαστογραφημένο έγγραφο.

Στον εν λόγω αξιωματικό ορισμένοι αποδίδουν ότι –σύμφωνα με την γνώμη τους- «μιλάει προσβλητικά και υποτιμητικά στους αξιωματικούς και στους χαμηλόβαθμους αστυνομικούς τμημάτων».

Καθώς κι ότι «ζητά συνεχώς την διάθεση αστυνομικών σε μέτρα, αμφισβητώντας τις ενημερώσεις διοικητών αστυνομικών τμημάτων ότι έχουν έλλειψη προσωπικού. Ακόμη ισχυρίζονται ότι ο εν λόγω υψηλόβαθμος αξιωματικός αδιαφορεί για τα ρεπό των αστυνομικών και ότι δεν θεωρεί τους ειδικούς φρουρούς, όπως και τους ένστολους, της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ως συναδέλφους του.

Με τον ίδιο τον ανώτερο αξιωματικό να απορρίπτει τους σχετικούς ισχυρισμούς και να απευθύνεται στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ (σ.σ οι επονομαζόμενοι «αδιάφθοροι») όπου κατάθεσε σχετική μήνυση και να ζητά τον εντοπισμό των αστυνομικών που πλαστογράφησαν την σχετική διαταγή.