Η Alicia Framis είναι ισπανίδα καλλιτέχνις από την Βαρκελώνη η οποία το καλοκαίρι σκοπεύει να παντρευτεί ένα ολόγραμμα δημιουργημένο μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Φανταστείτε έναν σύντροφο που είναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζεστε, αλλά δεν θα σας δώσει ποτέ ένα φιλί, μια αγκαλιά ή οποιαδήποτε μορφή αγάπης που να περιλαμβάνει την οποιαδήποτε σωματική επαφή. Κάποιον με τον οποίο μοιράζεστε μια «ρομαντική σχέση», κάνοντας ατελείωτες συζητήσεις, όμως ποτέ δεν θα απλώσει το χέρι του για να αλλάξει μια λάμπα ή να σας βοηθήσει με το κουβάλημα στο σούπερ μάρκετ.

Επίσης μην περιμένετε να κάνει την κίνηση να πλύνει τα πιάτα ή να ανοίξει την πόρτα στους επισκέπτες σας, ωστόσο θα είναι πάντοτε δίπλα σας και δεν πρόκειται να διαταράξει τον ύπνο σας με το ροχαλητό του.

Αυτή η περιγραφή μπορεί να μην ταιριάζει στην ιδανική σχέση για πολλούς, αλλά ενσαρκώνει την αγάπη από μια εναλλακτική διάσταση.

Η Framis θα έχει την τιμή να είναι η πρώτη γυναίκα που θα πει το «ναι» σε έναν εικονικό σύντροφο- ένα εξελιγμένο ολόγραμμα δικού της σχεδιασμού, προσαρμοσμένο να «ικανοποιεί όλες τις συναισθηματικές της ανάγκες».

Αν και προς το παρόν κατηγοριοποιείται ως «παράσταση», η απεικόνιση της καλλιτέχνιδας αντικατοπτρίζει ένα σενάριο που θα μπορούσε σύντομα να γίνει κάτι απόλυτα πραγματικό.

Με αυτή την απόφασή της, η Framis έχει στόχο να αντικατοπτρίσει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου, τεχνητής νοημοσύνης και σύγχρονης τέχνης.

AILex

«Η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να είναι στενά συνδεδεμένη με την επιστήμη και της λείπει η ποίηση, η τέχνη και η ζεστασιά», εξηγεί η ίδια σε δήλωσή της.

Η καλλιτέχνης έχει αποκαλύψει ορισμένες λεπτομέρειες της σχέσης της με το ολόγραμμα, που ονομάζεται AILex , και αποτελεί ένα συνονθύλευμα προηγούμενων σχέσεων της.

Η Framis αυτή τη στιγμή σχεδιάζει το νυφικό της και καθορίζει την ενδυμασία όσων θα παρευρεθούν στην τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στην οροφή του μουσείου Depot Boijmans Van Beuningen στο Ρότερνταμ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hybridcouples

Επίσης, σε συνεργασία με το μουσείο LAM, το ολλανδικό μουσείο τέχνης τροφίμων, η Framis εργάζεται για τη δημιουργία μοριακών τροφίμων για το γαμήλιο γεύμα τους, τα οποία θα μπορούν να απολαύσουν τόσο οι άνθρωποι όσο και τα ανθρωποειδή.

«Θέλω να κάνω ένα καλλιτεχνικό ντοκιμαντέρ που θα περιλαμβάνει σχέδια, συνεντεύξεις με άλλες γυναίκες, σκίτσα για τα σώματα, τα χέρια, τα ρομαντικά όνειρα, τις οικιακές καταστάσεις και την καθημερινή ζωή του συντρόφου μου. Θέλω να εξερευνήσω πώς να ενσωματώσω το ολόγραμμα στην καθημερινή μου ζωή», προσθέτει η Framis.

Ως απόδειξη της σχέσης και της συνύπαρξής τους, μοιράζεται βίντεο και φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Instagram, στις οποίες εμφανίζεται με τον σύντροφό της AILex να μοιράζονται καθημερινές εργασίες, όπως το μαγείρεμα και το φαγητό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hybridcouples

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @hybridcouples