«Αν αναζητάτε μια μαγική απόδραση σε ένα νησί, επιτρέψτε μου να σας ταξιδέψω σε ένα ελάχιστα γνωστό κομμάτι του παραδείσου στο Αιγαίο Πέλαγος: Λειψοί, Ελλάδα».

Με αυτά τα λόγια ξεκινά την περιγραφή του για τους Λειψούς το βραβευμένο ταξιδιωτικό blog wherelifeisgreat.com, με τον συντάκτη του άρθρου να επισημαίνει ότι θα είναι ένας από τους ταξιδιωτικούς του προορισμούς φέτος το καλοκαίρι

Κρυμμένο στα Δωδεκάνησα

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται επίσης ότι οι Λειψοί είναι ένα εξαιρετικό μέρος αν θέλετε να απολαύσετε τον ελληνικό τοπικό πολιτισμό και να χαλαρώσετε στη φύση.

Το γραφικό νησί των Δωδεκανήσων

«Φανταστείτε ένα μέρος όπου ο χρόνος μοιάζει να σταματά και κάθε ανάσα θαλασσινού αέρα λιώνει το άγχος σας. Αυτό το πανέμορφο νησί διαθέτει ανέγγιχτα τοπία, απίστευτα φιλόξενους ντόπιους, πλούσιο πολιτισμό και νόστιμο φαγητό που περιμένει να το ανακαλύψετε» λέει ο συντάκτης.

Υπέροχες παραλίες

«Ως κάποιος που πάντα κυνηγάει το επόμενο κρυμμένο διαμάντι, το να πέσω πάνω στους Λειψούς ήταν σαν να πέτυχα το ταξιδιωτικό τζάκποτ. Κρυμμένο στα Δωδεκάνησα, αυτό το μικροσκοπικό νησί ξεφεύγει από την έντονη τουριστική κίνηση που παρατηρείται σε άλλα διάσημα ελληνικά μέρη όπως η Ζάκυνθος ή η Μύκονος. Και αυτή ακριβώς είναι η γοητεία των Λειψών – η διατηρημένη ομορφιά τους προσφέρει ένα γνήσιο κομμάτι της ελληνικής ζωής, μακριά από τις πολυσύχναστες σκηνές, καθιστώντας το ένα πραγματικά ακαταμάχητο μέρος» τονίζει.