Κάτι έπρεπε να κάνει η Μαρία Σάκκαρη για να σταματήσει την αγωνιστική κατρακύλα της, που δεν της έχει επιτρέψει να σταυρώσει νίκη από την αρχή της χρονιάς. Και πήρε μιαν απόφαση πολύ δύσκολη. Ελυσε τη συνεργασία της με τον προπονητή της, Τομ Χιλ. Τον άνθρωπο με τον οποίο τα τελευταία έξι χρόνια κατάφερε να παίξει το καλύτερο τένις της ζωής της και να φτάσει ως το νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης. Καθώς, όμως, βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της καριέρας της, έκρινε πως έπρεπε να προχωρήσει σε μια δραστική αλλαγή. Με τον Χιλ πάντως, όπως επιβεβαίωσαν και οι δύο μέσω των social media, θα παραμείνουν για πάντα φίλοι.

Κι όμως έχασε βολή!

Ο Κέντρικ Ναν έχασε την πρώτη του βολή στην καριέρα του στον Παναθηναϊκό. Γιατί συνιστά αυτό έκπληξη; Γιατί συνέβη ύστερα από  67 εύστοχες προσπάθειες και το είδαμε στον χθεσινό αγώνα Κυπέλλου των Πράσινων απέναντι στην ΑΕΚ. Εως χθες ο Ναν είχε 45/45 στις βολές στην Ευρωλίγκα και 21/21 στην ελληνική Λίγκα. Τελικά, όλα τα σερί έχουν ένα τέλος.

Τι στερείται ο Μπακασέτας

Μετανιωμένος ήταν ο Μπακασέτας με την αποβολή του στην Τούμπα. Περισσότερο γιατί σκεφτόταν ότι αυτή η κόκκινη μπορεί να του στερήσει τη συμμετοχή του στον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ, αλλά και γιατί θα πάρει… παράταση η παρουσία του μπροστά στο κοινό του Παναθηναϊκού. Είναι κάτι που δεν το έχει ζήσει έως τώρα ο «Μπάκα». Αλλά το βασικό και το μεγάλο του άγχος είναι ο επαναληπτικός και η προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα του για να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει και ο ίδιος τον πρώτο του τίτλο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Αυτό έλεγε και στους συμπαίκτες του, οι οποίοι του… υποσχέθηκαν πρόκριση έστω και αν δεν αγωνιστεί μαζί τους.

«Καλύτερος όλων ο Νόλε»

Ως ένας αθλητής που έχει πετύχει τα πάντα στην επαγγελματική του διαδρομή ο Ράφα Ναδάλ είναι ακομπλεξάριστος. Και δεν έχει πρόβλημα να παραδεχθεί ότι ο κορυφαίος τενίστας είναι κάποιος άλλος εκτός από αυτόν: «Ο Τζόκοβιτς είναι εκείνος που έχει πετύχει τα περισσότερα στην ιστορία του αθλήματός μας. Οι αριθμοί λένε πως είναι ο καλύτερος στην ιστορία. Και για μένα είναι ο καλύτερος», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του, όπου αποκάλυψε επίσης ότι πριν από το Ρολάν Γκαρός θα ανακοινώσει αν αυτή είναι η τελευταία σεζόν της καριέρας του. Ο Ραφαέλ Ναδάλ δήλωσε ότι το Roland Garros και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι οι βασικοί στόχοι του για το 2024, επισημαίνοντας πως δεν έχει αποφασίσε εάν εφέτος θα «κρεμάσει τη ρακέτα του».

Τα… απόνερα μιας αποβολής

Ηταν προφανές πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχοντας να διαχειριστεί τέσσερα συνεχόμενα ντέρμπι μέσα σε δέκα μέρες, αντιμετώπιζε αγώνα με τον αγώνα με διαφορετικό σκεπτικό. Φρεσκάρισμα από το ματς με την ΑΕΚ σε αυτό με τον Παναθηναϊκό, φρεσκάρισμα από Παναθηναϊκό σε Ολυμπιακό. Μοιράζοντας τον χρόνο στα… πρώτα βιολιά. Απέναντι στην ΑΕΚ είχε αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Ντεσπόντοφ, στο ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό αποφάσισε μεταξύ άλλων να αφήσει εκτός τον Τάισον. Ο Βραζιλιάνος είχε παίξει απέναντι στην ΑΕΚ και θα ήταν βασικός και απέναντι στον Ολυμπιακό, οπότε ο Λουτσέσκου θα του έδινε λιγότερο χρόνο –και αν χρειαζόταν– στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η αποβολή ωστόσο του Τάισον του χάλασε τα σχέδια.

Και με δεδομένο πως τελικά θα διεξαχθεί το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό την Κυριακή στην Τούμπα, ο Λουτσέσκου δεν θα τον έχει διαθέσιμο από τη στιγμή που αποβλήθηκε. Και μένει να δούμε αν θα έχει και μεγαλύτερη τιμωρία που θα σημαίνει πως θα χάσει και τον επαναληπτικό ημιτελικό. Δεδομένη πάντως θα πρέπει να θεωρείται την Κυριακή η επιστροφή του Κωνσταντέλια στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, ενώ σε αυτή θα βρίσκεται και ο Μουργκ. Ισως μάλιστα, όπως μου λένε, ο έλληνας διεθνής να ξεκινήσει στα άκρα.

Πήραν θέση στη Λάρισα

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕΛ. Και οι Βυσσινί, μια μέρα μετά τον αγώνα του Λεβαδειακού με τον Μακεδονικό, φρόντισαν να  ανεβάσουν βίντεο με το πέναλτι που κέρδισαν οι Πράσινοι.

«Ξαφνικά ο όμιλος του Βορρά της SL2 πρέπει να αποδεχθεί με οποιονδήποτε τρόπο, ότι το «σύστημα» φέτος αποφάσισε και θα «σφυρίξει» πάση θυσία για να επανέλθει ο Λεβαδειακός στη μεγάλη κατηγορία! Φυσικά αυτό δεν αποτελεί είδηση ούτε στις τάξεις των παραγόντων, ούτε στις τάξεις των φιλάθλων», τονίστηκε μεταξύ άλλων.

Σε φάση αποχώρησης ο Νταρίντα;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  «isport.blesk.cz», ο ηλικίας 33 ετών μέσος του Αρη, επιθυμεί να επαναπατριστεί για οικογενειακούς λόγους και ομάδες της χώρας της Τσεχίας τον θέλουν στο ρόστερ τους. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις ενδιαφερόμενες για τον Νταρίντα είναι η Χράντετς Κράλοβα αλλά και η Βικτόρια Πλζεν.