Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έχει ξεκινήσει η σεζόν για τη Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα τενίστρια, μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε στο United Cup με την εθνική ομάδα, έχασε τον ρυθμό της και πλέον στα τέσσερα τουρνουά που έχει αγωνιστεί μέσα στο 2024 έχει τρεις πρόωρους αποκλεισμούς.

Στον δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Οπεν από την Ελίνα Αβανεσιάν (2-0), στους «16» του τουρνουά του Άμπου Ντάμπι από την Σοράνα Κιρστέα (2-0) και στους «32» της Ντόχα από την Λίντα Νόσκοβα (2-1). Στα δύο τελευταία τουρνουά είχε περάσει bye τον πρώτο γύρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Μαρία Σάκκαρη έχει τρεις συνεχόμενες ήττες.

Ήττες που της έχουν κοστίσει βαθμολογικά και την Δευτέρα θα την φέρουν εκτός top-10 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά μετά από 2.5 χρόνια.

Η Ελληνίδα τενίστρια μπήκε για πρώτη φορά στην κορυφαία 10άδα στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021 και από τότε ήταν συνεχώς μέσα στο top-10 της WTA.

Η ήττα, ωστόσο, από την Λίντα Νόσκοβα στην Ντόχα αφαιρεί από την Σάκκαρη 175 βαθμούς από τη συγκομιδή της και την φέρνει στην 11η με 3455 βαθμούς. Η απόσταση από την 10η Καρολίνα Μούτσοβα, πάντως, είναι πάρα πολύ μικρή: Μόλις 10 βαθμοί (3465 η Τσέχα).

Επόμενος σταθμός… Ντουμπάι

Η Μαρία Σάκκαρη θα πρέπει σύντομα να επιστρέψει σε υψηλές πτήσεις, αρχής γενομένης από το τουρνουά του Ντουμπάι, όπου θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.   Η Ελληνίδα τενίστρια θα πρέπει να βάλει «φρένο» στις συνεχόμενες ήττες, που της έχουν στοιχίσει πολύ και ψυχολογικά, γεγονός που βγαίνει στο κορτ. Στα χτυπήματά της έχει μπει πλέον η αμφιβολία και αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Η συμπατριώτισσά μας δεν έχει ξεχάσει το τένις που ήξερε και την καθιέρωσε στο top-10 της παγκόσμιας κατάταξης για 2.5 χρόνια.

Απλά χρειάζεται μια ψυχολογική ώθηση. Μια νίκη, με την οποία θα βάλει τέλος στο αρνητικό σερί. Ένα μπαράζ συνεχόμενων νικών που θα της δώσουν ψυχολογία και μια μεγάλη νίκη απέναντι σε τενίστρια του top-10 της WTA που θα την «εκτοξεύσει». Βήμα, βήμα. Στο Ντουμπάι θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες. Ξέρει τον τρόπο για να ξεπερνάει τις δυσκολίες. Είναι άλλωστε γεννημένη νικήτρια…