Σε σοκ εξακολουθούν να παραμένουν οι οικογένειες των θυμάτων στο μακελειό που προκάλεσε ο 76χρονος Αιγύπτιος, που εισέβαλε στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, το πρωί της Δευτέρας.

Θύματά του η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασάκης, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας. Ο 76χρονος Αιγύπτιος, αμέσως μετά τις πράξεις τους αυτοκτόνησε.

«Ο πατέρας μου δεν είχε πειράξει ούτε κουνούπι»

Η κόρη του καπετάνιου Ηλία Κουκουλάρη, μίλησε σήμερα Τρίτη για τον πατέρα της ενώ αναρωτήθηκε για το πώς έχουν καταντήσει οι άνθρωποι.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης προσπάθησε να προστατεύσει την Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της, Αντώνη Βλασσάκη, με αποτέλεσμα ο δράστης τον τραυματίσει θανάσιμα και εκείνον.

Οι αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στα ακριβή κίνητρα που όπλισαν το χέρι του Αιγύπτιου

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη ώρα για εμάς. Δυστυχώς είμαστε συγκλονισμένοι. Η μητέρα μου, τα παιδιά, τα εγγόνια, οι γαμπροί. Αυτό το πράγμα που μας συνέβη δεν μπορεί να το διανοηθεί ανθρώπινος νους. Ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος. Οι άνθρωποι όμως πώς έχουμε καταντήσει, χειρότεροι από ζώα. Σκοτώνουμε ό,τι βρίσκουμε μπροστά μας. Το θέμα είναι γιατί έχουμε πάει εκεί. Ο πατέρας μου δεν έχει πειράξει ποτέ ούτε ένα κουνούπι», είπε η κόρη του καπετάνιου στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Το χρονικό του εγκλήματος

Όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στις 10:00 το πρωί. Ο 76χρονος γνώριζε κάθε γωνιά του κτιρίου με κάθε λεπτομέρεια και ήξερε πώς να κινηθεί.

Μπήκε από το πάρκινγκ με το SUV αυτοκίνητο του. Είχε μαζί του την καραμπίνα ενώ εντός του αυτοκινήτου βρέθηκε και ένα περίστροφο. Μέσω του κλιμακοστάσιου ανέβηκε στον πρώτο όροφο και με το όπλο, που κρατούσε στα χέρια, άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.

«Τον είδα να ανεβαίνει από το υπόγειο. Κρατούσε ένα σακβουαγιάζ. Κατάλαβα ότι μέσα είχε όπλο. Τι πας να κάνεις τον ρώτησα. Με διώχνουν από το σπίτι, θα δεις τι θα τους κάνω, μου είπε. Θα τους σκοτώσω και θα αυτοκτονήσω, φύγε από εδώ, συνέχισε νευριασμένος. Πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους, μου είπε. Πήρα αμέσως την αστυνομία, και λίγα λεπτά μετά άκουσα τους πυροβολισμούς», ανέφερε ο φύλακας του κτιρίου, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα

Αρχικά, σημάδευσε τη Μαρία Καρνέση και τον γαμπρό της. Ο πρώην καπετάνιος μπήκε μπροστά για να τον αφοπλίσει και τότε ο δράστης άνοιξε πυρ και σκότωσε και τους τρεις.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να εντοπίσει για να σκοτώσει και την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, Δέσποινα, η οποία όμως είχε βγει από το γραφείο της και βρισκόταν σε άλλο όροφο. Έτσι πρόλαβε να βγει εγκαίρως από το κτίριο μαζί με κάποιους υπαλλήλους και να σωθεί.

Αφού ο Αιγύπτιος δεν μπόρεσε να την βρει κατέβηκε στο υπόγειο και με την ίδια καραμπίνα έδωσε τέλος στη ζωή του, πριν μπουν στο κτίριο οι άνδρες της ΕΚΑΜ.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο 76χρονος φώναζε σε όλους να απομακρυνθούν και να μην τον ακολουθήσουν.

«Ήμασταν στα γραφεία και ακούσαμε πυροβολισμούς. Δεν ξέραμε τι έγινε. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, τον οποίο φωνάζαμε Άρη και έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Προφανώς και ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν και χτύπησε στοχευμένα άτομα», δήλωσε εργαζόμενη.

Ένας άλλος υπάλληλος, ανέφερε: «Άκουσα τους δύο πρώτους πυροβολισμούς. Πήγα στη σκάλα να δω τι γίνεται. Μου είπαν ότι είναι ο Άρης με όπλο και πυροβολεί. Βγήκα από την πίσω πόρτα του γκαράζ. Ήξερα ότι είναι συνταξιούχος, δεν ξέρω εάν απολύθηκε».

Σε ποιον ανήκει το όπλο του εγκλήματος;

Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το όπλο στο σημείο που βρέθηκε, στην αποθήκη του υπογείου της εταιρείας, όπου έβαλε τέλος στη ζωή του ο Αιγύπτιος.

Τα όπλα με τα οποία σκόρπισε το θάνατο ο Αιγύπτιος χθες το πρωί μέσα στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας βρίσκονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και ελέγχονται από του αστυνομικούς.

Χθες μάλιστα έγινε και έρευνα για το εάν για τα όπλα αυτά, υπήρχε άδεια οπλοφορίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης, εκτός από την καραμπίνα, είχε μαζί του και ένα περίστροφο. Και τα δύο αυτά όπλα αξιολογούνται ως παλιά, κειμήλια, και πιθανολογείται ότι βρίσκονταν σε κάποιο από τα ακίνητα της οικογένειας.

Τα όσα δραματικά και πρωτοφανή συνέβησαν έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της ναυτιλιακής, με το υλικό να βρίσκεται στα χέρια αστυνομικών που το αναλύουν, σε μια προσπάθεια να διαλευκάνουν πλήρως τη δολοφονική επίθεση στην Γλυφάδα.

Σημειώνεται ότι τα γραφεία της εταιρείας σήμερα παρέμειναν κλειστά, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσει.