Ο 70χρονος που όλοι τον φώναζαν Αρη, με καταγωγή από την Αίγυπτο, εισέβαλε με μια καραμπίνα στην ναυτιλιακή εταιρεία του Σπ. Καρνέση στη Γλυφάδα σκοτώνοντας τρία άτομα πριν αυτοκτονήσει και ο ίδιος.

Ο άνθρωπος που γεννήθηκε στην Αίγυπτο εργαζόταν για πάνω από τρεις δεκαετίες για την οικογένεια Καρνέση και ήταν αυτός που όταν – σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία – έμαθε ότι απολύεται αποφάσισε να εκδικηθεί και να δώσει τέλος στη ζωή του.

Τα γραφεία όπου εισέβαλε ο ένοπλος βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αρτεμισίου και Φλέμινγκ. Τα θύματά του είναι η Μαρία Καρνέση (αδελφή του εφοπλιστή Σπύρου Καρνέση), ο Αντώνης Βλασσάκης (σύζυγος της Δέσποινας Καρνέση και διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας) και ο Ηλίας Κουκουλάρης (πρώην καπετάνιος και υπάλληλος).

«Ακούσαμε πυροβολισμό. Τρέξαμε να κρυφτούμε, φοβηθήκαμε ότι θα τελειώσει η ζωή μας», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. «Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει όσους περισσότερους μπορούσε», δήλωσε έντρομος ένας από τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Λίγο μετά τις 10 η ώρα, αφού παράκαμψε τα συστήματα ασφαλείας, μπήκε στις εγκαταστάσεις της ναυτιλιακής εταιρείας από το πάρκινγκ. Ανέβηκε στον ημιώροφο, όπου άνοιξε πυρ εναντίον του διαχειριστής της εταιρείας και του καπετάνιου, που προσπάθησε να τον αφοπλίσει.

Έπειτα κινήθηκε στον δεύτερο όροφο, όπου σκότωσε και την ιδιοκτήτρια της εταιρείας. «Ήρθα για να λύσουμε το πρόβλημά μας, ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε», φέρεται να είπε ο δράστης σε πρώην συναδέλφους του πριν αρχίσει να πυροβολεί. Εν συνεχεία, αυτοκτόνησε στο υπόγειο του κτιρίου, έχοντας δίπλα του μία καραμπίνα.

Το σπίτι όπου διέμενε ο δράστης:

Πληροφορίες θέλουν η Μαρία Καρνέση να δέχθηκε τα πυρά στο κεφάλι και στο στήθος, ο γαμπρός της στο κεφάλι και ο καπετάνιος στον ώμο. Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές αν ο Αντώνης Βλασσάκης ήταν εξ αρχής στο στόχαστρό του ή εάν ο διευθύνων σύμβουλος προσπάθησε να τον εμποδίσει, όπως έκανε και ο Ηλίας Κουκουλάρης και δέχτηκε τα πυρά.

Σύμφωνα με μία μάρτυρα, ο δράστης είχε κρύψει την καραμπίνα μέσα σε τσάντα, ενώ άλλες μαρτυρίες έχουν κάνει λόγο και για δεύτερο όπλο. Ακολούθως, ο 70χρονος εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένος σε αποθήκη του υπογείου των εγκαταστάσεων. Δίπλα του βρέθηκε η καραμπίνα που έφερε.

Η μεταφορά των σορών από τον τόπο του εγκλήματος

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, με το οποίο είχε μεταβεί στην εταιρεία ο δράστης, βρέθηκε ένα περίστροφο. Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Το αυτοκίνητο του δράστη