Σε προσωπικές κι επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου θύματος στρέφονται σε πρώτη φάση οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την διαλεύκανση της εν ψυχρω δολοφονίας, το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας όταν άγνωστοι γάζωσαν με 15-20 σφαίρες καλάσνικοφ τον επιχειρηματία που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σπίτι του κι ύστερα πυρπόλησαν το όχημα.

Ο 59χρονος που ασχολείτο με το εμπόριο κρεάτων κι είχε κατάστημα στην περιοχή της Μαγούλας (σσ παλιότερα είχε δραστηριοποιηθεί στον τομέα των φορτοεκφορτώσεων και των συσκευασιών) φαίνεται να είχε διενέξεις και οικονομικές διαφορές μεγάλων χρηματικών ποσών με άλλους επιχειρηματίες ορισμένες από τις οποίες είχαν λάβει και δικαστικές διαστάσεις.

Ερευνώνται πολλά ενδεχόμενα

Με τον 59χρονο τελικώς να απαλλάσσεται προσφάτως των κατηγοριών που του αποδίδονταν, ενώ φέρεται να είχαν δημιουργηθεί κι επεισόδια με «αντιπάλους» του.

Με την ΕΛ.ΑΣ να ερευνά σειρά άλλων ενδεχομένων για τα κίνητρα των δραστών και την ταυτότητα των ηθικών αυτουργών της δολοφονίας, ενώ σε πρώτη φάση υπάρχει αποσύνδεση της εν λόγω ανθρωποκτονίας με την δράση της εγχώριας μαφίας.

Χωρίς ωστόσο τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ να αποκλείουν οποιοδήποτε «σενάριο» για τους λόγους της εν ψυχρώ δολοφονίας και να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στον προσδιορισμό της ταυτότητας των δραστών με εξέταση μαρτύρων, του υλικού καμερών, σαρώσεις τηλεφωνικών κλήσεων.

Η δολοφονία της συζύγου

Σημειώνεται ότι τον Μαιο του 2018 είχε δολοφονηθεί, στην ίδια περιοχή, η 51χρονη πρώην σύζυγος του επιχειρηματία. Όπως διαπιστώθηκε από την περαιτέρω έρευνα των αρχών κίνητρο της εγκληματικής επίθεσης σε βάρος της ήταν η ληστεία και δράστες ήταν ένας 43χρονος Έλληνας ο οποίος έπεσε στα χέρια των Αρχών κατά τη διάπραξη ληστείας σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Βριλησσίων, κατά την οποία τραυματίστηκε ο 40χρονος συνεργός του σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και λίγο πριν τους πετάξει χειροβομβίδα.

Ο συνεργός στη δολοφονία ήταν ένας Αλβανός, δραπέτης των φυλακών και σεσημασμένος για κλοπές, ληστείες και ανθρωποκτονία το 2008 στα Τρίκαλα κατά τη διάρκεια συμπλοκής για ναρκωτικά.