Σε προσωπικές κι επαγγελματικές διαμάχες του 59χρονου επιχειρηματία στρέφονται σε πρώτη φάση οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την διαλεύκανση της μαφιόζικης δολοφονίας του, το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Μάνδρας.

Μέσα σε ένα όχημα εντοπίστηκε απανθρακωμένος ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς, τον οποίο αρχικά οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης «γάζωσαν» με καλάσνικοφ και στη συνέχεια πυρπόλησαν το όχημα.

Μιλούσε στο τηλέφωνο

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που αποκάλυψε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το θύμα την ώρα της ενέδρας θανάτου που του έστησαν οι δράστες μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν φίλο του.

Όπως κατέθεσε ο ίδιος στην Αστυνομία, ξαφνικά άκουσε τον 59χρονο να του φωνάζει «βοήθεια με σκοτώνουν». Αυτές ήταν και οι τελευταίες λέξεις του Χρήστου Γιαλιά που έπεφτε νεκρός από τους πυροβολισμούς ενώ λίγα αργότερε έκλεισε και η τηλεφωνική σύνδεση με το τηλέφωνό του να καίγεται από τη φωτιά που έβαλαν οι δράστες στο αυτοκίνητο του θύματος.

Ο αυτόπτης μάρτυρας

Παράλληλα η αστυνομία εξετάζει σοβαρά και την μαρτυρία ενός ακόμα φίλου του Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος τον ακολουθήσε με το αυτοκίνητό του όταν έγινε η δολοφονική επίθεση.

Το συγκεκριμένο άτομο είδε τους εκτελεστές να κινούνται από την αντίθετη κατεύθυνση προς την πόλη της Μάνδρας. Το αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για τους εκτελεστές όταν λίγα μέτρα πιο μακριά ήταν ο πρώτος που είδε το φλεγόμενο όχημα του φίλου του επιχειρηματία.

Ήδη έχει δώσει στις Αρχές μία αρχική κατάθεση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί ξανά στο ανθρωποκτονιών για επιπλέον στοιχεία.

Η δολοφονία στο Παλαιό Φάληρο

Η αστυνομία καλείται να λύσει ένα «παζλ» και σε αυτήν την νέα της μαφιόζικης εκτέλεσης που δείχνει ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Σύμφωνα με το MEGA η αστυνομία εκτός των άλλων ερευνά την πιθανότητα η εκτέλεση του επιχειρηματία να συνδέεται με μια άλλη εκτέλεση ενός άνδρα αλβανικής καταγωγής τον Δεκέμβριο στο Παλαιό Φάληρο.

Στο βίντεο που μετέδωσε το MEGA ακούγονται οι φωνές του φίλου του Χρίστου Γιαλιά και ένας άλλος άνδρας να του φωνάζει «Νίκο δεν μπορείς να κάνεις κάτι».