Στην ανάρτηση σημαίας της Παλαιστίνης στο μνημείο της Ακρόπολης αλλά και μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη προχώρησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας».

Σε ανακοίνωσή του, η αναρχική συλλογικότητα καταγγέλει την τρίμηνη «εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων στη Γάζα» κάνοντας λόγο για έγκλημα «από αυτά που επόμενες γενιές θα μας ρωτάνε πως το ανεχτήκαμε».

«Πως ανεχτήκαμε ένα κράτος να εξοντώνει καθημερινά και συστηματικά, μπροστά στις κάμερες, έναν λαό; Πως ανεχτήκαμε μοχθηρούς θρησκόληπτους, συμφεροντολόγους πολιτικούς, και εγκληματίες καραβανάδες να ισοπεδώνουν μια μικρή έκταση γης με σκοπό να διώξουν όσους κατοίκους επιζήσουν και στη συνέχεια να την εποικίσουν με τους «σωστούς» κατοίκους» αναφέρει στην συνέχεια.

Ο Ρουβίκωνας καταλήγει λέγοντας:

«Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε βοήθεια προς το κράτος του Ισραήλ, στρατιωτική ή μέσω εμπορικών σχέσεων.

Στεκόμαστε ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στην Υεμένη που μοναδικό σκοπό έχει να αποφορτίσει την πίεση στο Ισραήλ και να προστατέψει, με δικά μας έξοδα και αίμα, τα συμφέροντα του ελληνικού εφοπλισμού.

Στεκόμαστε στο πλευρό όχι μόνο των Παλαιστινίων αλλά και εκείνων των ηρωικών Εβραίων, έξω αλλά κυρίως μέσα στο Ισραήλ που σηκώνουν ανάστημα, που συνειδητά μπαίνουν στη μαύρη λίστα των «εθνοπροδοτών» στη χώρα τους αντιστεκόμενοι σε ένα έγκλημα που γίνεται στο όνομά τους.

Ζωή και Λευτεριά στην Παλαιστίνη».