Συναγερμός σήμανε στις αρχές το βράδυ της Τρίτης, όταν οδηγοί πέρασαν από το ύψος του τελεφερίκ στην Πάρνηθα και εγκλωβίστηκαν στα χιόνια, αν και υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της κακοκαιρίας Avgi.

Συγκεκριμένα, στον δρόμο μεταξύ τελεφερίκ και καζίνο είχαν εγκλωβιστεί 15 αυτοκίνητα από την σφοδρή χιονόπτωση. Παρά ταύτα άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρχών με τα πιο πολλά αμάξια να αποχωρούν λίγες ώρες αργότερα, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της πυροσβεστικής.

Δύο επιχειρήσεις στη Φυλή

Ακόμη, την Τετάρτη το πρωί, η Πυροσβεστική έκανε δύο επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων από αυτοκίνητα, τα οποία, λόγω χιονιά και πάγου, ακινητοποιήθηκαν. Αρχικά, απεγκλωβίστηκαν τέσσερα άτομα από το αυτοκίνητό τους στην περιοχή της Φυλής, τα οποία παγιδεύτηκαν, καθώς δεν είχαν μαζί τους τις υποχρεωτικές αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αργότερα, η Πυροσβεστική κλήθηκε ξανά στην ίδια περιοχή, αυτήν τη φορά για να απεγκλωβίσει τρία άτομα, τα οποία ακινητοποιήθηκαν στο χιόνι, αφού, ούτε σε αυτήν την περίπτωση, είχαν μαζί τους αλυσίδες.

Δείτε το βίντεο

Υποχρεωτικές οι αλυσίδες από την Δευτέρα (29/01)

Στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών, λοιπόν, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 10 το βράδυ της Κυριακής (28/1),

Επιπλέον, με απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας (29/1) τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εφόσον τα οχήματα αυτά δεν φέρουν ειδικά ελαστικά κατά την κυκλοφορία τους στο σύνολο του οδικού δικτύου του νομού Αττικής.