Ο πατέρας της 14χρονης Mia Janin, που έβαλε τέλος στη ζωή της μετά από το bullying που βίωσε στο σχολείο, δήλωσε πως κανένας από τους εκφοβιστές της δεν του ζήτησε συγγνώμη.

Η Mia Janin βρέθηκε νεκρή από τους γονείς της στις 6.50 το πρωί της 12ης Μαρτίου 2021 στο σπίτι τους στο Barnet.

Στην έρευνα που διενεργείται έγινε γνωστό πως η μαθήτρια είχε υποστεί μια άγρια εκστρατεία εκφοβισμού από μαθητές στο σχολείο Jewish Free School στο Kenton, στο βορειοδυτικό Λονδίνο.

Η 14χρονη Mia Janin έπεσε θύμα εκφοβισμού τόσο στο σχολείο όσο και στο διαδίκτυο, καθώς είχε γίνει στόχος μιας υποτιμητικής ομάδας στο Snapchat μόνο για αγόρια.

«Αύριο θα είναι μια δύσκολη ημέρα. Στάσου δίπλα μου. Αυτή τη στιγμή προετοιμάζω τον εαυτό μου νοητικά για να με εκφοβίσουν αύριο» έλεγε σε φωνητικό μήνυμα στο WhatsApp σε ένα φιλικό της πρόσωπο.

Ο πατέρας της Mia Janin, Mariano, δήλωσε πως μόνο φίλοι της κόρης του έχουν επικοινωνήσει μαζί του μετά τον θάνατό της, σύμφωνα με τους Times.

«Τίποτα δεν θα τις φέρει πίσω»

«Τίποτα δεν θα φέρει πίσω τη γυναίκα μου και την κόρη μου Mia. Για σχεδόν τρία χρόνια αναζητούμε απαντήσεις για την απώλεια της Mia» δήλωσε μετά την ανάκριση ο Mariano Janin.

«Βρίσκουμε κάποιες από τις απαντήσεις για την αποτυχία των ανθρώπων που εμπιστεύονταν και έπρεπε να την κρατήσουν ασφαλή. Η κόρη μου βίωσε παρατεταμένο και συνεχή εκφοβισμό με διάφορους τρόπους, προσωπικά και διαδικτυακά. Κατά κάποιον τρόπο είναι ανακούφιση αυτό που έχει πλέον αναγνωριστεί. Ωστόσο πρέπει να υπάρξει λογοδοσία. Μια άλλη οικογένεια δεν μπορεί να ζήσει ό,τι έζησα εγώ. Εκπροσωπώ τη σύζυγό μου και την κόρη μου που πάντα είχαν καλοσύνη προς τους άλλους και θα συνεχίσω».

Η μητέρα της Mia Janin πέθανε λίγους μήνες μετά την αυτοκτονία της κόρης της από ανεύρυσμα.

Στην ανάκριση διαβάστηκαν οι δηλώσεις που έδωσαν φίλοι της Mia Janin στη Μητροπολιτική Αστυνομία μετά τον τραγικό θάνατό της. Ανέφεραν ότι η Mia εκφοβιζόταν από άλλους μαθητές του σχολείου και πως η ομάδα τους είχε το παρατσούκλι «ομάδα αυτοκτονίας» κατά τους μήνες που προηγήθηκαν του θανάτου της.

Ένας μαθητής αποκάλυψε ότι τα αγόρια χρησιμοποιούσαν την ομαδική συνομιλία για να μοιράζονται γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών.

Το σχολείο δήλωσε κατά την ανακριτική διαδικασία πως δεν γνώριζε ότι η Mia υφίστατο εκφοβισμό ή για την ύπαρξη ομάδας στο Snapchat πριν από τον θάνατό της.

Όταν η Mia έβαλε τέλος στη ζωή της, ήταν το τρίτο παιδί του Jewish Free School μέσα σε πέντε χρόνια που πέθαινε από αυτοκτονία.