Την απόφαση την είχε πάρει ο ίδιος πριν από λίγο καιρό, στη δύση του 2023. Και ο διάσημος οίκος δημοπρασιών Christie’s ανακοίνωσε ότι την 1η Φεβρουαρίου θα βγει σε δημοπρασία το ιστορικό χρυσό μετάλλιο του Μπομπ Μπίμον από το παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος στην Πόλη του Μεξικού το 1968 (8.90μ.). Ενα ρεκόρ που κράτησε μέχρι το 1991 όταν  Μάικ Πάουελ προσγειώθηκε στα 8.95μ. Ο 77χρονος σήμερα αμερικανός άλτης αποφάσισε να αποχωριστεί το χρυσό μετάλλιο με την τιμή πώλησης να αγγίζει ή και να ξεπερνά τις 600.000 δολάρια.

Μετά το γκολ, σχολείο

Ο Τάισον είναι ένα από τα πειραχτήρια στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και το απέδειξε ακόμη μία φορά, με θύμα τον Στέφανο Τζίμα, στον οποίο έχει μία ιδιαίτερη αδυναμία από πέρσι. Ο νεαρός κυνηγός του Δικεφάλου έκανε μία ανάρτηση στα social media μετά τη νίκη επί του Βόλου όπου σκόραρε κιόλας, γράφοντας χαρακτηριστικά «Συνεχίζουμε +3». Ο Τάισον βρήκε την ευκαιρία να τρολάρει τον νεαρό φορ των Ασπρόμαυρων για την ηλικία του σχολιάζοντας από κάτω με χιούμορ: «Μπράβο, πολύ καλός αλλά αύριο έχεις σχολείο, οκ;».

Οταν οι φήμες… χορεύουν

Ο Παναθηναϊκός χθες το μεσημέρι ανέβασε στο Instagram έναν θρόνο από την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά «Game of thrones» και περίμενε αυτόν που θα… κάτσει σε αυτόν. Προφανώς και το έκανε για τον Μπακασέτα. Αλλά έκανε και ερώτηση προς το κοινό του. «Εσείς ποιο όνομα θα βάζατε;». Οι περισσότεροι έγραψαν το όνομα του Μπακασέτα. Ποιο ερχόταν δεύτερο σε… ψήφους; Του Μπακαμπού. Του πρώην επιθετικού του Ολυμπιακού. Γιατί; Γιατί υπήρξαν φήμες στην Τουρκία πως ο Παναθηναϊκός κινείται και γι’ αυτόν. Και κάθε φήμη που βγαίνει από την Τουρκία παίρνει πλέον πολύ μεγάλη προσοχή στην Ελλάδα.

«Καυτοί» σκόρερ

Νίκολα Γιόκιτς και Κέβιν Ντουράντ έβγαλαν τα… 40άρια τους και οδήγησαν τις ομάδες τους σε σημαντικές νίκες στο ΝΒΑ. Ο Γιόκιτς σκόραρε 42 πόντους στην Ουάσιγκτον αγγίζοντας ένα ακόμα τριπλ νταμπλ (είχε επίσης 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ) και οι Νάγκετς επικράτησαν των Ουίζαρντς με 113-104 συμπληρώνοντας τέσσερις νίκες στους πέντε τελευταίους αγώνες τους. Ο Ντουράντ σταμάτησε στους 40, μάλιστα χωρίς να εκτελέσει ούτε μία βολή! Και οι Σανς νίκησαν στο Φοίνιξ με 117-110, που εξακολουθούν να παίζουν χωρίς τον Χαλιμπέρτον.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς πέτυχε στο ρελαντί 28 πόντους και οι Λέικερς επικράτησαν των Μπλέιζερς με 134-110, ενώ απίθανο παιχνίδι έγινε στο Λος Αντζελες. Οι Κλίπερς έχαναν με 114-103 στα μισά της τέταρτης περιόδου από τους Νετς, όμως κατάφεραν με σερί 22-0 στα τελευταία 5,5 λεπτά να αρπάξουν τη νίκη με σκορ 125-114! Ο Κάουι Λέοναρντ, σημειώνω, σκόραρε 14 πόντους σε αυτό το διάστημα και 21 συνολικά.

Εμπορικό δαιμόνιο

O Ερλινγκ Χάαλαντ έχει αρχίσει να κατακτά και εμπορικά την Ευρώπη. Μέσα σε ένα μήνα έχει ήδη πουλήσει 225.000 «mini Haaland»! Πρόκειται για μινιατούρες ύψους 12 εκατοστών με τη φιγούρα του. Μόνο από αυτά τα «κουκλάκια» έχει βάλει στον λογαριασμό του περί το ένα εκατομμύριο ευρώ. Λεφτά μόνο από τα δικαιώματα σε μια εταιρεία. Τα υπόλοιπα από τις 13 λίρες που κοστίζει το ένα «μίνι-Χάαλαντ» πάνε στους κατασκευαστές. Δεν τα λες και λίγα…

Μια πρώτη νίκη

Ο Ιππικός Ομιλος Αυλώνα και το Αθλητικό Κέντρο Ιππασίας Θεσσαλονίκης είναι οι πρώτοι σύλλογοι που κέρδισαν την προσφυγή τους στα δικαστήρια, για τον αποκλεισμό τους από διοργανώσεις, επειδή δεν έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ και έχουν κανονικά το δικαίωμα να συμμετέχουν σε αγώνες.

Πρόκειται ωστόσο για προσωρινή διαταγή η οποία τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε αγώνες ιππασίας μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής στις 15 Μαΐου.