Αποκαλύψεις για το κίνητρο της δολοφονίας του 43χρονου στη Χαλκίδα, φέρεται να έκανε η 39χρονη κατηγορουμένη στον δικηγόρο της.

Η ίδια βρέθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή και έλαβε προθεσμία έως την Τετάρτη για να απολογηθεί. Στο μεταξύ της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1, η 39χρονη φέρεται να αποκάλυψε στον δικηγόρο της πως το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ένα περιστατικό μεταξύ της ίδιας και του θύματος, το οποίο σημειώθηκε 15 χρόνια πριν και την στιγμάτισε.

Το άγριο περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου (20/1) λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του 43χρονου. Η 39χρονη έχοντας μαζί της δύο μαχαίρια, χτύπησε τέσσερις φορές το θύμα πισώπλατα. Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας του φονικού ήταν και η σύζυγος του άντρα, η οποία είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού αφού άκουσε τις φωνές του άντρα της.

«Είμαι συντετριμμένη ήξερα ότι αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άντρα μου. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο» δήλωσε η σύζυγος.

«Εάν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιο Τάρτη η 39χρονη παρενοχλούσε χρόνια τον 43χρονο, σε σημείο μάλιστα που είχε σκεφτεί να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της το 2021, λίγους μήνες μετά τον γάμο του θύματος.

«Εγώ ο ίδιος είδα στο κινητό του θύματος, τα μηνύματα που του είχε στείλει γράφοντάς του: ‘εάν δεν σ’ έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία’» αποκάλυψε ο δικηγόρος.

Μάλιστα την εν λόγω κατάσταση τη γνώριζε και ο σύζυγος της 39χρονης, ο οποίος όταν παρενέβη σταμάτησαν οι παρενοχλήσεις.

Σχετικά με το εάν θύμα και δράστις είχαν ερωτική σχέση, ο δικηγόρος τόνισε πως είναι κάτι που το διαψεύδει και ο πατέρας της 39χρονης, σύμφωνα με τα όσα του έχει πει.

Επιπλέον, ο κ. Τάρτης αποκάλυψε πως λόγω των παρενοχλήσεων ο 43χρονος αναγκάστηκε να μετακομίσει προκειμένου να ηρεμήσουν τα πράγματα.

«Ήταν ψυχικά πιεσμένη»

Ο δικηγόρος της κατηγορουμένης, Θέμης Κωντσιλίδης μίλησε στο Mega, κάνοντας λόγο για ένα ψυχικά πιεσμένο άτομο, με αρκετά ψυχολογικά προβλήματα.

«Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ήταν συνέχεια στο σπίτι με τα παιδιά της, δεν είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα στην κοινωνία, δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές, δεν είχε παραβατικό στοιχείο…αμφισβητώ τα μηνύματα που φέρεται να του έστελνε, δεν μου έχει αναφέρει τίποτα γι’ αυτά» δήλωσε αρχικά ο δικηγόρος.

Ερωτώμενος για το εάν η εντολέας του θα ομολογήσει απάντησε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο θέμα ως προς αυτό, βρέθηκε στον τόπο (του εγκλήματος) με αίματα, με τα μαχαίρια, δεν υπάρχει κάτι άλλο».

Αναφορικά με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ο δικηγόρος είπε πως δεν γνωρίζει εάν θα πραγματοποιηθεί και σχολίασε ότι δεν πιστεύει πως θα αποφέρει κάτι, καθώς «δεν νομίζει ότι το θύμα και η δράστις είχαν επικοινωνία το τελευταίο διάστημα».

Παρακολουθείτο από ψυχίατρο τους 3 τελευταίους μήνες

«Είναι αντιζηλία, χαρακτηρίζεται ως έγκλημα πάθους από την Ελληνική Αστυνομία… η γυναίκα έχει ψυχολογικά προβλήματα και παρακολουθείται από ψυχίατρο τους τρεις τελευταίους μήνες» αποκάλυψε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Mega.

«Υπάρχει προσχεδιασμός, υπάρχει προτραυματισμός, πήγε να διαφύγει, εν συνεχεία έκανε δεύτερη επίθεση κάτω από το σπίτι του, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του… τον κατέσφαξε, έκατσε στο πεζούλι, αμίλητη και ακίνητη και περίμενε την Αστυνομία. Όταν την παρέλαβαν, ήταν ‘σε άλλον κόσμο’ και ακόμα δεν έχει ανοίξει το στόμα της. Περιμένουμε να ανοίξουν τα κινητά τηλέφωνα… » συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.