Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:

ΤΟ ΒΗΜΑ: Αίσθημα ασφάλειας – του Ι.Κ.Πρετεντέρη

GREEK MAFIA

Σχεδίαζε δολοφονίες από αέρος – Θα εκτελούσε με drones

Πώς μας φωνάζουν τα παιδιά μας

Ομόφυλα ζευγάρια μιλούν στο «Β» για την οικογενειακή τους ζωή

Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έρχεται Ελλάδα

Ποιο θα είναι το πρώτο βήμα του σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών

Παρασκήνιο

Αγνωστη σύναξη συνταγματολόγων για το άρθρο 16 και τα μη κρατικά ΑΕΙ

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας χωρίς να δημοσιοποιηθεί. Τι συζητήθηκε και από ποιους.

Καταστατικό

Αλλάζουν όλα στην Ακαδημία 98 χρόνια μετά την ίδρυσή της

Με νέο θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία του πρόκειται να εφοδιαστεί ένα από τα παλαιότερα ιδρύματα της χώρας προ του κινδύνου να περιπέσει σε τέλμα.

Τι φοβούνται οι ισχυροί του Νταβός

Πώς η φωτιά από τη Γάζα έφτασε έως το Πακιστάν

Ακόμη με το Βήμα της Κυριακής

Αρκάς, Harper’s Bazaar και Μαθητική Εφημερίδα «Το Βήμα του Μακρυχωρίου Τεμπών» και, όπως πάντα, ΒΗΜΑgazino, OT και Β2

Αρκάς: Ο Φεβρουάριος και οι έντεκα μήνες

Τι γίνεται όταν μπαίνει ο Ιανουάριος; Μα φυσικά οι υπόλοιποι μήνες περιμένουν κι αυτοί τη σειρά τους. Επειδή όμως η αναμονή είναι βαρετή, για να διασκεδάσουν την ανία τους επιδίδονται σε κάτι ανάρμοστο: κάνουν μπούλινγκ στον πιο μικρό και αδύναμο μήνα, τον Φεβρουάριο! Όμως δεν υπολόγισαν καλά τα πράγματα, γιατί ο Φεβρουάριος δεν είναι εύκολο θύμα. Μπορεί να του λείπουν μέρες άλλα του περισσεύει ο τσαμπουκάς. Είναι αψύς, αθυρόστομος και επικίνδυνα ετοιμόλογος έτσι ώστε στα πειράγματα των άλλων δίνει πληρωμένες απαντήσεις που στάζουν δηλητήριο!

Πάνω σε μια απλή, σχεδόν παιδική, ιδέα ο Αρκάς δημιουργεί έναν οικείο και αξιαγάπητο χαρακτήρα. Ο Φεβρουάριος, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, έγινε ένας από τους πιο γνωστούς και δημοφιλείς ήρωες του. Γιατί, όταν το χιούμορ και η φαντασία περισσεύουν, με απλά υλικά μπορούν να γίνουν θαύματα.

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο φιλοξενεί στο εξώφυλλό του την εντυπωσιακή Τζούλιαν Μουρ που καθηλώνει με την αφοπλιστική της γοητεία και τον μυστηριώδη χαρακτήρα της, σε μια εκπληκτική φωτογράφιση.

Ακόμη, μας συστήνει τα business looks της νέας εποχής, μας καλεί να ετοιμαστούμε για την μεγάλη επιστροφή των κλασικών καρό και μας εξηγεί γιατί δεν πρέπει να φοβόμαστε την ΑΙ.

Το Βήμα του Μακρυχωρίου Τεμπών

Με το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024 η μαθητική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ του Μακρυχωρίου Τεμπών», την οποία έγραψαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου της περιοχής υπό τον συντονισμό των εκπαιδευτικών τους.

Στις σελίδες της θα διαβάσουμε:

Ρεπορτάζ: Για τις μεγάλες καταστροφές του περασμένου Φθινοπώρου στην Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel αλλά και προτάσεις.

Παιδεία: Γιατί όλοι αλλάζουν μόνο το εξεταστικό σύστημα; Πως η Τράπεζα Θεμάτων δημιουργεί μαθητές δύο ταχυτήτων;

Έρευνα: Εμπιστεύονται σήμερα οι νέοι τα ΜΜΕ;

Καινοτομία: Πως οι μαθητές έφτιαξαν δικό τους μετεωρολογικό σταθμό

Πολιτισμός: Η σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου μιλάει για τις δυσκολίες του δρόμου προς την επιτυχία.

Επιστήμη: Η αρχαιολόγος Σταυρούλα Σδρόλια αναλύει τις ιδιαιτερότητες της επιστήμης της.

Βιβλία: Οι νέοι γυρίσουν πίσω στα βιβλία και ένα περίπτερο της γνώσης …ξεφυτρώνει στο κέντρο του χωριού τους.

Αρχιτεκτονική: Η ιστορία του Μακρυχωρίου Τεμπών ξεδιπλώνεται μέσα από τα εμβληματικά του κτίρια.

ΒΗΜΑgazino

Το “BHMAGAZINO” που κυκλοφορεί όπως πάντα μαζί με «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» παρουσιάζει 10 εκπληκτικά κτίρια με την υπογραφή κορυφαίων αρχιτεκτόνων που καθηλώνουν και συναρπάζουν.

Τα αρχιτεκτονικά αυτά αριστουργήματα παραδίδονται μέσα στο 2024 από την Αυστραλία, την Κίνα, τις Η.Π.Α., τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μέχρι την Ευρώπη. Κτίρια απολύτως θεαματικά, υπερσύγχρονα, «διαφορετικά» υπερπολυτελή, με οικολογική συνείδηση, φιλοξενούν ορχήστρες και καλές τέχνες, κτίρια που έχουν να κάνουν με την ενέργεια, τις επιστήμες, την τεχνολογία, την φιλοξενία.

Ξεφυλλίστε τις σελίδες με τα 10 αρχιτεκτονικά δημιουργήματα και ταξιδέψτε σε ένα κόσμο μαγικό. Σε μία άλλη διάσταση.

Στο “BHMAGAZINO” μπορείτε ακόμα να διαβάσετε αποκλειστικές συνεντεύξεις για τις επιστήμες, τα εικαστικά, τα βιβλία, την διεθνή πολιτική, την μόδα κ.α.

Και όπως πάντα, μαζί με «Το Βήμα της Κυριακής», πλούσιο οικονομικό ρεπορτάζ από τον ΟΤ και όλα όσα αξίζει να διαβάσετε για τον πολιτισμό, τις επιστήμες και τις νέες ιδέες στο ένθετο Β2.