Συνεχίζονται για δεύτερο 24ωρο οι έρευνες στο Πλουτοχώρι Ηλείας για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού, που το βράδυ της Δευτέρας (15/1) παρασύρθηκε από χείμαρρο, καθώς προσπαθούσε να διασχίσει με το όχημά του το γεφύρι στην είσοδο του χωριού.

Μάλιστα, μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και η αρραβωνιαστικιά του, η οποία το πρωί της Τρίτης (16/1) εντοπίστηκε νεκρή λίγα μέτρα πιο πέρα.

Δύτες, βάρκες αλλά και σκαπτικά μηχανήματα, συνεχίζουν τις έρευνες για τον αγνοούμενο οδηγό στο ποτάμι, εκεί όπου κατέληξε το όχημα μετά την παράσυρσή του από τα ορμητικά νερά.

Τις προσπάθειες συνδράμει και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), ο οποίος συμμετέχει με κλιμάκιο εθελοντών Σαμαρειτών-Διασωστών.

Συγκεκριμένα, οι εθελοντές, με διασωστικό εξοπλισμό και drone και σε απόλυτη συνεργασία με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή, εστιάζοντας σε δύσβατα σημεία και παραπόταμους του ποταμού Αχέροντα.

Ωστόσο, οι ελπίδες όσο περνούν οι ώρες σβήνουν. Σημειώνεται ότι οι δύτες της ΕΜΑΚ ήταν αυτοί που ερεύνησαν τα νερά του ποταμού και βρήκαν το αυτοκίνητο, αλλά κανένα ίχνος από τον οδηγό. Μόνο ρούχα και προσωπικά αντικείμενα έχουν εντοπιστεί, τα οποία έχει αναγνωρίσει και παραλάβει ο πατέρας του 45χρονου.

Το χρονικό

Ο 45χρονος άντρας φαίνεται να επιχείρησε να διασχίσει το γεφύρι στην είσοδο του χωριού την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης, έχοντας μαζί του στο αυτοκίνητο την αρραβωνιαστικιά του.

Τριάντα μέτρα πριν από τη γέφυρα, τα ορμητικά νερά έσπρωξαν το όχημα στην αριστερή πλευρά του δρόμου κι αυτό σφήνωσε πάνω σε ένα κράσπεδο, με αποτέλεσμα να μην ανοίγει η πόρτα του οδηγού.

Η πίεση του νερού ήταν τέτοια που δεν επέτρεπε όμως ούτε την πόρτα της συνοδηγού να ανοίξει.

Σύμφωνα με το patris news, ο αγνοούμενος άντρας φέρεται να επικοινώνησε με συγχωριανό του ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν παρασυρθεί το όχημά του, αναφέροντάς του πως βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο ο ίδιος όσο και η σύντροφός του και ζητώντας έντρομος βοήθεια. Ωστόσο, το κράσπεδο δεν άντεξε την πίεση, έσπασε και το αυτοκίνητο έπεσε στον χείμαρρο.

«Είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να φύγει»

Μιλώντας στο MEGA ο Μιχάλης Μπιρλής, πρόεδρος της κοινότητας Πλουτοχωρίου, ανέφερε ότι οι κάτοικοι του χωριού έρχονται συχνά αντιμέτωποι με την υπερχείλιση του ποταμού.

«Το ποτάμι όταν βρέχει πλημμυρίζει. Έχουμε χρόνια αυτό το πρόβλημα. Είχαν φτιάξει παλιά ένα μικρό γεφύρι, ξεχείλιζε από πάνω, το γκρέμισαν και έφτιαξαν καινούργιο», τόνισε.

Για τον 45χρονο Νίκο, τον οδηγό του οχήματος που δεν έχει εντοπιστεί ακόμα, είπε πως ήταν έμπειρος οδηγός. «Ήταν αγαπητό παιδί στο χωριό, πολύ δραστήριος. Πως την πάτησε έτσι δεν μπορώ να καταλάβω», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια περιέγραψε καρέ καρέ τα δραματικά δευτερόλεπτα, που το όχημα παρασύρθηκε από τον ορμητικό χείμαρρο.

«Πέρασε μία κοπέλα από μπροστά, ίσα ίσα που πρόλαβε, γιατί αυτά είναι δευτερόλεπτα που ανεβαίνει η στάθμη. Αυτός πήγε να περάσει, έφυγε στην άκρη. Εκείνη τη στιγμή είχε 30 πόντους νερό, μπορούσε να πεταχτεί έξω και να φύγει».

«Τα παιδιά τους φώναζαν να φύγουν. Παίρνανε τηλέφωνο, λέγανε «βοήθεια», «φευγάτε, φύγετε». «Είμαι ασφαλής εδώ». Αποτέλεσμα; Παίρνω την Πυροσβεστική και λέω «γρήγορα ένα πυροσβεστικό κι έναν εργάτη να τραβήξει το αυτοκίνητο». Βλέπουμε ακόμα πιο πολλά νερά, την ώρα που ερχόταν το πυροσβεστικό, το σήκωσε το αυτοκίνητο και το πήγε κάτω, βάρκα με αναμένα τα στοπ από πίσω. Μετά έγινε το μοιραίο», κατέληξε.