Με ευθείες απειλές για ένοπλες επιθέσεις εναντίον ανθρώπινων στόχων, η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», με προκήρυξή της, ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση της βόμβας στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στου Γουδή.

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA για την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη» και τι εξετάζουν οι Αρχές πίσω από αυτήν.

Προειδοποίηση για εντυπωσιακά χτυπήματα

«Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη» γράφει ο συντάκτης της προκήρυξης εκτοξεύοντας ευθεία απειλή για ένοπλη δράση εναντίον ανθρώπινων στόχων.

Τα μέλη της οργάνωσης προειδοποιούν για νέα εντυπωσιακά χτυπήματα, με τους αναλυτές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας να προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το περιεχόμενο της προκήρυξης στην οποία «βλέπουν» ομοιότητες με οργάνωση που έδρασε στο παρελθόν.

Οι ομοιότητες με τον «Ο.Λ.Α.»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου η αστυνομία θεωρεί την οργάνωση πολύ επικίνδυνη. Ομοιότητες στο λόγο της προκήρυξης της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης εντοπίζει η Αντιτρομοκρατική με την οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών (Ο.Λ.Α.) , αλλά αυτή χρησιμοποιούσε πολύ πιο σκληρή φρασεολογία.

Η «Ο.Λ.Α.» είχε δράσει την περίοδο 2013 – 2018 και δεν είχε εξαρθρωθεί. Η εν λόγω οργάνωση είχε προχωρήσει σε επιθέσεις με καλάσνικοφ, ρουκέτες και στην τελευταία φάση της είχε χρησιμοποιήσει εκρηκτικά εναντίον των γραφείων της Νέας Δημοκρατίας και στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη.

Παρόμοια και τα εκρηκτικά

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι ομοιότητες μεταξύ της «Ένοπλης Προλεταριακής Δικαιοσύνης» και της «Ο.Λ.Α.» είναι αρκετές. Μεταξύ άλλων είναι η παρόμοια φρασεολογία και η παρεμφερής ιδεολογία για το πολιτικό σύστημα.

Τα μέλη της οργάνωσης προειδοποιούν για νέα εντυπωσιακά χτυπήματα

Επιπλέον τα εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκαν πριν από επτά ημέρες για την τοποθέτηση της ισχυρής βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στην Πανεπιστημιούπολη είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούσε η «Ο.Λ.Α.».