Μια γιαγιά στη Βρετανία που χρέωσε την οικογένειά της για το χριστουγεννιάτικο δείπνο, αποφάσισε να αυξήσει φέτος τις τιμές.

Ο λόγος για την 63χρονη Caroline Duddridge, που στο παρελθόν ανάγκαζε τους ενήλικες συγγενείς της να πληρώνουν έως και 15 λίρες, ενώ τα μικρότερα εγγόνια της καλούνταν να καταβάλλουν 2,50 λίρες το καθένα.

Φέτος τον Δεκέμβριο ωστόσο αναγκάστηκε να ανεβάσει τις τιμές για να καλύψει το αυξημένο κόστος ζωής και τις τιμές των τροφίμων που είναι στα ύψη.

Η Caroline Duddridge από το Fairwater του Κάρντιφ, περιέγραψε τις τιμές σε ένα κατάστημα τροφίμων υπό το τρέχον κλίμα ως «απλά φρικιαστικές». Η ευρηματική γιαγιά είχε για πρώτη φορά την ιδέα να βάζει τους καλεσμένους της να πληρώνουν για το δείπνο της με γαλοπούλα όταν πέθανε ο σύζυγός της το 2015.

Μάλιστα αναγκάζει ακόμη και τα αγαπημένα της πρόσωπα να μεταφέρουν τα χρήματα κατευθείαν στον τραπεζικό της λογαριασμό, γιατί είναι πιο εύκολο να «παρακολουθήσει αν κάτι πάρει στραβά». Το 2022 λοιπόν οι δύο γιοι της χρεώθηκαν από 15 λίρες έκαστος, οι τρεις κόρες της από 10 λίρες, τα τέσσερα εγγόνια της άνω των πέντε 5 λίρες και τα δύο τρίχρονα εγγόνια της 2,5 λίρες.

Οι γιοι της επιβαρύνθηκαν περισσότερο επειδή είναι πλήρους απασχόλησης, ενώ οι κόρες της που εργάζονται με μερική απασχόληση, καθώς φροντίζουν παράλληλα τις οικογένειές τους είχαν… έκπτωση. Το εορταστικό δείπνο για το 2023 ωστόσο θα είναι ελαφρώς διαφορετικό, όπως αποκάλυψε.

«Έχω ανεβάσει τις τιμές για τα κορίτσια φέτος κατά 2 λίρες, επειδή δέχθηκα επικρίσεις από ορισμένους ανθρώπους που έλεγαν ότι έχω σεξιστική συμπεριφορά, όχι ότι ακούω την κοινή γνώμη, ιδιαίτερα», είπε Caroline.

Μιλώντας στο BBC Radio 5 Live, πρόσθεσε ότι ακόμα και αν αυξήσει τις τιμές της, μπορεί να μην καλύπτει το ποσό που χρεώνουν τα σούπερ μάρκετ.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι θα γίνει, γιατί όταν αγοράζεις μερικά κομμάτια, ο λογαριασμός φθάνει στις 30 ή 40 λίρες και η σακούλα δεν είναι καν γεμάτη. Δεν πρόκειται ούτε για χριστουγεννιάτικα πράγματα, αλλά απλώς για γενικές αγορές – είναι απλώς φρικιαστικό και αναρωτιέσαι πού θα καταλήξουν όλα».

Η γιαγιά υποστηρίζει ότι, είτε με πληθωρισμό είτε όχι, οι αμοιβές της εξακολουθούν να έχουν καλή σχέση ποιότητας-τιμής, δεδομένου ότι η εορταστική της παράδοση διαρκεί από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι την 26η Δεκεμβρίου.

Η 63χρονη πρόσθεσε ότι, ενώ καταλαβαίνει εκείνους που την αποκαλούν Σκρουτζ, πολλοί θεωρούν ότι η ιδέα της είναι εκπληκτική. «Υπήρχαν τα συνηθισμένα τρολ, αλλά κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πολύ καλή ιδέα – είπαν μάλιστα ότι θα την υιοθετήσουν και οι ίδιοι», κατέληξε.