Τι και αν ο φραπέ έχει αντικατασταθεί με άλλους «μοντέρνους» καφέδες, όλη η Αθήνα και πιο συγκεκριμένα όλοι οι κάτοικοι Παγκρατίου, θα θυμούνται για πάντα τον Χρήστο Λέντζο.

Το μακρινό 1964, ο «μάστερ» του φραπέ άνοιξε ένα ζαχαροπλαστείο –  καφέ στο Παγκράτι. Ο καφές του δεν έμοιαζε με κανέναν άλλον.

Καφές – γαλακτομπούρεκο

Λέγεται ότι η δοσολογία ήταν μιάμιση κουταλιά της σούπας Nescafe και μια ολόκληρη κούπα ζάχαρη. Λόγω του άψογου «χτυπήματος» με μίξερ δημιουργούνταν ένα πλούσιο, πηχτό μείγμα. Για όσους ήθελαν μέτριο, ο Λέντζος προσέθετε μια κουταλιά καφέ από πάνω -γνωστό και ως «καπέλο»- για να μειώσει τη γλύκα.

«Το μαγαζί ξεκίνησε ως ζαχαροπλαστείο πολυτελείας το 1964. Φτιάχναμε πολύ ωραίες πάστες και τις σερβίραμε στον κόσμο μαζί με το καφεδάκι του. Μια ημέρα είχα μπει πίσω από τον μπουφέ επειδή έλειπε μια κοπέλα με άδεια. Εκεί που καθόμουν, πειραματιζόμουν και μου ήρθε η ιδέα να ανακατέψω στο μίξερ τον καφέ με διαφορετική δοσολογία. Αυτό ήταν!

Ο πρώτος φραπέ α λα Λέντζος σερβιρίστηκε και από τότε έγινε ανάρπαστος», είχε  δηλώσει κάποτε, ο ίδιος.