Σε μια σύλληψη για το επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, το πρωί του Σαββάτου, στο οποίο τραυματίστηκαν τρία άτομα, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. έγινε το βράδυ της Κυριακής ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Γκάζι μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και νοσηλεύονται στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η παρέα των Κρητικών όλα ξεκίνησαν για μια λακκούβα.

Αποκαλυπτική μαρτυρία

Αποκαλυπτική είναι η κατάθεση ενός εκ των τριών τραυματιών, ο οποίος περιέγραψε όσα συνέβησαν λίγο πριν τους πυροβολισμούς.

«Δεν τους γνωρίζαμε ούτε είχαμε καμία διαφορά μαζί τους. Καθόμασταν σε ένα μαγαζί στην περιοχή του Γκάζι όταν πέρασε ένα ανθρακί τζιπ με ταχύτητα, πάτησε σε μία λακκούβα και μας έριξε λασπόνερα. Αντιδράσαμε φωνάζοντας «ε, τι κάνεις;». Δεν κάναμε κάποια άλλη κίνηση που να «προκαλέσει» τον θυμό του οδηγού και του συνοδηγού του αυτοκινήτου».

«Λίγα μέτρα αργότερα το τζιπ σταμάτησε, κατέβηκαν οι δύο άγνωστοι προς εμάς άντρες και μας ζήτησαν τον λόγο, υποστηρίζοντας πως τους βρίσαμε. Αντιδράσαμε ξανά και τότε ο ένας έβγαλε όπλο και μας πυροβόλησε».

«Είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών»

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, οι δράστες είναι μέλη συμμορίας και έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες, εκβιασμούς και διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, ο αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας «ο δράστης που σήκωσε το όπλο έχει έναν τεράστιο φάκελο στην Αστυνομία, είναι μπράβος και έμπορος ναρκωτικών και ήδη καταζητούνταν».

«Στόχευσε με ειδικό τρόπο τα κεφάλια τους για μία λεκτική αντιπαράθεση, δεν τον ένοιαξε καθόλου ότι τον καταγράφουν οι κάμερες. Ο άνθρωπος αυτός έχει δύο «πόρτες», μία στην Αλβανία, που αν κρυφτεί στα βουνά άντε να τον βρεις και μία στην Ιταλία, γιατί συνεργάζεται με την Αλβανική μαφία της Ιταλίας» αποκάλυψε ο αστυνομικός αναλυτής.