Ψηφίστηκε επί της αρχής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 από την Ολομέλεια της Βουλής με 158 ψήφους. Υπέρ τάχθηκε μόνο η ΝΔ, ένω όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Κατά την καταληκτική ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του έτους αυξάνεται κατά 20% η αποζημίωση των εφημεριών σε όλο το ΕΣΥ και προανήγγειλε τη δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων.

Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά ιδρύματα «θα είναι νόμος του κράτους μέσα στον πρώτο μήνα του 2024», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έκανε γνωστό πως την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει στο υπουργικό συμβούλιο και μετέπειτα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. «Θα συζητήσουμε και θα τους ακούσουμε όλους. Για να πάψουμε να έχουμε αυτή τη θλιβερή μοναδικότητα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας  χαρακτηρίζοντάς τον προϋπολογισμό ως τομή. «Είναι ο πρώτος που καταρτίζεται μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας», ανέφερε σημειώνοντας ότι σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ «στέλνει το μήνυμα στο εξωτερικό ότι πέρασε οριστικά για την Ελλάδα η εποχή της αναξιοπιστίας».

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι μέσα στον μήνα Δεκέμβριο εκταμιεύονται πάνω από 717 εκατ. στους πιο ευάλωτους πολίτες και αναφέρθηκε αναλυτικά σε αυτά τα μέτρα επισημαίνοντας πως είναι μέτρα που προορίζονται να ανακουφίζουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αυτούς που χτυπά περισσότερο η ακρίβεια λειτουργώντας συμπληρωματικά με άλλες παράλληλες δράσεις.