Συγκλονίζει η περιγραφή της διασώστριας του ΕΚΑΒ, η οποία περιέθαλψε τον αστυνομικό που τραυματίσθηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Η Ελεάνα Τσουμπασίδου, διασώστρια του ΕΚΑΒ, είχε βάρδια το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Μαζί με τους συναδέλφους της πήγαν στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στην περιοχή του Ρέντη, για να παραλάβουν τον τραυματία αστυνομικό.

Όπως λέει στον ΑΝΤ1, βρέθηκε μπροστά σε ένα «πεδίο μάχης», με τον άνδρα των ΜΑΤ να χρήζει άμεσης διακομιδής στο νοσοκομείο.

«Μας ενημέρωσαν για επείγον περιστατικό. Πήγαμε άμεσα. Ήταν πεδίο μάχης το σημείο, αγωνία, φόβος, άγχος», περιφράφει.

Όσο για τον άτυχο αστυνομικό, η διασώστρια του ΕΚΑΒ τονίζει πως «δεν είχε σχεδόν καθόλου τις αισθήσεις του. Είχε πολύ μεγάλη αιμορραγία, την οποία είχαν σταματήσει με πολύ καλό τρόπο οι αστυνομικοί, και δώσαμε πραγματικά μάχη στο ασθενοφόρο για να κρατηθεί στη ζωή, δεν είχε επίπεδο συνείδησης, ήταν πολύ σοβαρή η κατάσταση».

«Παρακαλούσε να βγάλουμε τη φωτοβολίδα»

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή διμοιρίτη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Περιγράφει λεπτό προς λεπτό πώς συνέβησαν τα γεγονότα, πώς έσωσαν τον άτυχο αστυνομικό από το «πεδίο των μαχών» παρέχοντάς του τις πρώτες βοήθειες, καθώς η περιοχή είχε μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη δεύτερη επίθεση που ακολούθησε, μετά τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία επιδείνωσε την κατάσταση.

«Βλέπαμε την ανάφλεξη στο πόδι του, της ναυτικής φωτοβολίδας, πώς τη ζούσε. Ήταν αξιοπρεπέστατος, ούτε ούρλιαζε, ούτε φώναζε, ούτε τίποτα, μόνο παρακαλούσε να βγάλουμε από πάνω του αυτό το υλικό. Ήρθε πιο ψύχραιμος συνάδελφος, αμέσως με το γάντι που είχε το αντίστοιχο, τράβηξε τα 3/4 της φωτοβολίδας. Έμεινε όμως ένα μέρος μέσα. Αμέσως προσπάθησα με το γάντι το δικό μου να το βγάλω, αλλά έβγαζα μόνο αίμα πάνω στην πληγή», ανέφερε αρχικά.

«Αφού είχε δεχθεί την φωτοβολίδα τη ναυτική, προτιμήσαμε να τον βάλουμε στο έδαφος για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Αφού τον βάζουμε, ήρθε και η εκρηκτική μολότοφ στο δεξί πόδι, όπου αυτή μας έλουσε όλους όσοι ήμασταν εκεί. Και εκεί, λοιπόν, ο συνάδελφος έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Έχουμε δύο εγκληματικές πράξεις εδώ. Η μία είναι η φωτοβολίδα και η δεύτερη, έχουμε μια εκρηκτική μολότοφ», καταγγέλλει ο διμοιρίτης.

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

Μάχη για τη ζωή του εξακολουθεί να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και η κατάσταση της υγείας του παραμένει πολύ κρίσιμη.

Εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας προχώρησαν, σύμφωνα με το Mega, σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση.

Ο 31χρονος παραμένει σε φαρμακευτική καταστολή και οι γιατροί δεν έχουν δώσει ακόμα την εντολή να αρχίσει η σταδιακή αφύπνισή του από το κώμα στο οποίο βρίσκεται.