Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού από τη σειρά «Τα Φιλαράκια», Μάθιου Πέρι καθώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Κομητείας του Λος Άντζελες εξέδωσε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η υπηρεσία προσδιόρισε ως αιτία θανάτου του 54χρονου ηθοποιού την «οξεία επίδραση κεταμίνης».

Στους παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατο του Μάθιου Πέρι περιλαμβάνονται ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης (που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής χρήσης οπιοειδών).

Ο τρόπος θανάτου θεωραίται ατύχημα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Οκτωβρίου, περίπου στις 16:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), ο ηθοποιός βρέθηκε αναίσθητος στην πισίνα της κατοικίας του. Αμέσως κλήθηκαν οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών, όπου οι νοσοκόμοι διαπίστωσαν το θάνατό του.

Η Ιατροδικαστική Υπηρεσία διεξήγαγε έρευνα στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο ηθοποιός και στη συνέχεια μετέφερε το πτώμα του Μάθιου Πέρι στο Κέντρο Ιατροδικαστικής Επιστήμης της για εξέταση.

Στις 29 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής ιατροδικαστής ολοκλήρωσε τη νεκροψία του στο άψυχο σώμα του Μάθιου Πέρι. Μετά την ολοκλήρωση και την παραλαβή των σχετικών αποτελεσμάτων των εξετάσεων, πιστοποιήθηκε η αιτία και ο τρόπος θανάτου.