Μπαράζ επιδρομών πραγματοποίησαν άγνωστοι στη μαρίνα «Δ» στην Καλλιθέα, με σκοπό να κλέψουν από τα σκάφη τις ναυτικές φωτοβολίδες.

Οι δράστες «χτύπησαν» ανενόχλητοι, στις αρχές του μήνα, τρεις φορές και συγκεκριμένα στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, πάντα μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν η μαρίνα, η οποία δεν επιτηρείται από κάμερες ασφαλείας, ήταν άδεια από κόσμο και οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στα σπίτια τους.

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι

Οι εικόνες μάλιστα μετά τις επιθέσεις είναι αποκαλυπτικές: λουκέτα σπασμένα, διαλυμένες και παραβιασμένες πόρτες, ανοιχτά ντουλάπια.

Ωστόσο όπως αναφέρουν οι κάτοχοι των σκαφών, ο στόχος τους ήταν συγκεκριμένος, καθώς οι δράστες άφησαν πίσω τους εργαλεία και σωσίβια που υπήρχαν στους σάκους με τα σωστικά μέσα.

Αναζητά τους δράστες η ΕΛ.ΑΣ.

Πλέον, οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναζητούν την ταυτότητα των δραστών και τους λόγους που ήθελαν να εξυπηρετήσουν με την πράξη τους.

Γιατί μπήκαν τρεις φορές στη διαδικασία να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις στο σημείο; Γιατί ήθελαν να φύγουν με όσο το δυνατόν περισσότερες φωτοβολίδες από τη μαρίνα; Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Δεν πείραξαν τίποτα

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και οι ιδιοκτήτες των σκαφών, που είδαν τις περιουσίες τους λεηλατημένες, σκέφτονται το κόστος των ζημιών, αφού όπως τονίζουν δεν έχουν να περιμένουν αποζημιώσεις.

«Το laptop, ο αυτόματος πιλότος, το GPS δεν τα είχαν πειράξει. Έλειπαν μόνο οι φωτοβολίδες. Είχα έξι χειρός και δύο αλεξίπτωτου», δήλωσε ένα θύμα κλοπής στην εκπομπή.

Και πρόσθεσε: «Άνοιξαν έξι σκάφη αλλά δεν πήραν από όλα φωτοβολίδες γιατί δεν τις βρήκαν. Αυτό έγινε το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, το ανακάλυψα στις 09:00 το πρωί της επόμενης ημέρας».