Σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου η διυπουργική σύσκεψη, για την οπαδική βία που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τα επεισόδια στην περιοχή του Ρέντη και τον βαρύτατο τραυματισμό του του 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης  Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης  Μπρατάκος.

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια»

Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, δήλωσε το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά  ενόψει της σύσκεψης, ότι θα πρέπει «να περιμένουμε έναν Πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που δεν μασάει τα λόγια του και εφαρμόζει αποφάσεις που κάποιοι φοβόντουσαν να εφαρμόσουν για δεκαετίες».

«Ο Πρωθυπουργός είχε πει τον Αύγουστο ότι όλα αυτά είναι δυναμικά, εφόσον παρατηρηθεί έξαρση. Θέλουμε να προστατεύσουμε τους ανθρώπους που εργάζονται, τους ανθρώπους που είναι γύρω από τον αθλητισμό, τους φιλάθλους που θέλουν να πάνε με τις οικογένειές τους να δουν τον αγώνα», συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Ήδη έχει κάνει εξαγγελίες ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή».