Το νέο Kona, εκτός των εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή, που αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα στην αγορά – όπως και στην ελληνική – θα λανσαριστεί μέχρι τα τέλη του 2023. Ήδη τα πρώτα Kona αμιγώς ηλεκτρικά βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής. Εως τα τέλη του 2023 περισσότερα απο 21.000 ηλεκτρικά Kona θα κατασκευαστούν από το εργοστάσιο της φίρμας στην Τσεχία, ενώ για το 2024 η παραγωγή του θα ξεπεράσει τις 50.000 μονάδες. Μάλιστα το ηλεκτρικό Kona θα αντιπροσωπεύει το 15% της συνολικής παραγωγής του εργοστασίου.Σήμερα, το νέο μοντέλο εισέρχεται με αξιώσεις στη δεύτερη γενιά με βελτιωμένη αυτονομία και ενισχυμένη ασφάλεια και τεχνολογία και σε επίπεδο συνδεσιμότητας.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με γνώμονα τις μπαταρίες του: την Standard Range και Long Range. Η πρώτη διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 115 kW (156 ίππους) και προσφέρεται με μια μπαταρία χωρητικότητας 48,4 kWh, με την αυτονομία να ανακοινώνεται στα 360 χλμ.

Η Long Range κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 160 kW (218 ίππους) με μπαταρία χωρητικότητας 65,4 kWh και την αυτονομία να σκαρφαλώνει έως 514 χιλιομέτρων ανά φόρτιση. Το Kona Electric διαθέτει τεχνολογία 400V που επιτρέπει τη φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% σε 41 λεπτά, με χρήση ταχυφορτιστή. Ο ανταγωνισμός για το νέο μοντέλο είναι ιδιαίτερα δύσκολος, με το Kona να έχει ως όπλα τη μεγάλη αυτονομία και τις εξαιρετικές επιδόσεις που θα προσφέρουν οι ηλεκτροκινητήρες του!

Θα είναι ιδιαίτερα άνετο, όντας ένα καθαρόαιμο πενταθέσιο, ενώ η εταιρεία με στόχο της εξοικονόμηση χώρου το εφοδιάζει με  30% λεπτότερα καθίσμτα, για να ενισχύσουν τον πίσω χώρο για τα πόδια. Oι πληροφορίες θα προσφέρουν δύο οθόνες 12,3 ιντσών που φιλοξενούν και το σύστημα πολυμέσων.