Απαρηγόρητος ήταν ο γνωστός τραγουδοποιός Γιώργος Νταλάρας μετά την κηδεία του σπουδαίου συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού, που τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ήταν ολιγόλογος τονίζοντας πως «για μερικούς ανθρώπους το πένθος επιβάλλει τη σιωπή». Ακολούθως ζήτησε κατανόηση και αποχώρησε.

Δείτε βίντεο:

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς ανέφερε για τον Βασίλη Βασιλικό ότι «είναι μεγάλος ο καημός… Για μένα ήταν ένας σύμβουλος για τα ελληνικά πράγματα. Ένας αδερφός πνευματικός, ένας φίλος καθημερινός και αυτός θα είναι ο μεγάλος καημός. Ήταν ένας άνθρωπος καλός και παράδειγμα και θα μείνει παράδειγμα ελπίζω για πολλούς Έλληνες. Θα μείνει στη μνήμη μου όσο ζω» δήλωσε ο Κώστας Γαβράς, που μετέφερε στον κινηματογράφο το εμβληματικό «Ζ».

Υπενθυμίζεται ότι ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

Ο Βασίλης Βασιλικός υπήρξε ένας από τους δέκα πιο μεταφρασμένους Έλληνες συγγραφείς (βάσει δεδομένων της UNESCO), με τα βιβλία του να έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες σε όλο τον κόσμο, καθώς και στη γραφή Μπράιγ.

Στο Α’ νεκροταφείο βρέθηκε πλήθος κόσμου για να αποχαιρετήσει τον πολυβραβευμένο συγγραφέα

Επιθυμία του, όπως γνωστοποίησε η ΕΣΗΕΑ, είναι αντί στεφάνου στην κηδεία, να υποστηριχθεί το έργο της «Ακαδημία Λυρικής Τέχνης Maria Callas», της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας.