Άλλοι έξι Ισραηλινοί που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, απελευθερώθηκαν απόψε και παραδόθηκαν στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).

Ως εκ τούτου, ο αριθμός των απελευθερωθέντων ομήρων ανέρχεται σε οκτώ σήμερα, αφού νωρίτερα είχαν αφεθεί ελεύθερες μια 21χρονη και μια 40χρονη.

Από την Παρασκευή, κάθε απόγευμα απελευθερώνονται τουλάχιστον 10 ισραηλινοί όμηροι – γυναίκες και παιδιά – σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση τριπλάσιου αριθμού παλαιστινίων κρατουμένων.

Οι έξι όμηροι που απελευθερώθηκαν

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα οι έξι όμηροι αναγνωρίζονται ως Μπιλάλ και Αΐσα Ζιγιάντνε, Λάνα Γκριτζέβσκι, Νίλι Μάργκαλιτ, Σάνι Γκόρεν και Σαπίρ Κοέν, μετά την απελευθέρωση των Αμίτ Σουσάνα και Μία Σεμ νωρίτερα.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμειςέβγαλαν μια σύντομη ανακοίνωση σχετικά με την παράδοση στον Ερυθρό Σταυρό.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παρείχε ο Ερυθρός Σταυρός, έξι Ισραηλινοί όμηροι τους παραδόθηκαν και κατευθύνονται προς το ισραηλινό έδαφος», αναφέρει σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Θεία Ισραηλινής ομήρου που απελευθερώθηκε – «Τη χειρούργησε κτηνίατρος»

Η Βίβιαν Χαντάρ, θεία της ισραηλινής ομήρου Μία Σεμ, η οποία απελευθερώθηκε από την αιχμαλωσία της Χαμάς την Πέμπτη, δήλωσε ότι ένας κτηνίατρος χειρούργησε το χέρι της Σεμ αφού πυροβολήθηκε από τους μαχητές της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η Χαντάρ δήλωσε ότι η Σεμ δεν έτυχε σωστής θεραπείας και ότι η ίδια έκανε φυσικοθεραπεία για τον εαυτό της.

«Το χέρι της είναι πολύ πονεμένο, έκανε στον εαυτό της ένα είδος μασάζ στο χέρι – ήξερε ότι έπρεπε να το κάνει για τον εαυτό της».

Ακόμα πρόσθεσε ότι η ανηψιά της δεν τους έχει πει ακόμη «πολλά» και ότι μόλις οι συγγενείς της άρχισαν να της κάνουν ερωτήσεις «είδαν ότι ήταν πολύ δύσκολο γι’ αυτήν».