Στην ανανέωση του Tucson προχώρησε η Hyundai, ένα από τα μπεστ σέλερ της γκάμας. Το νέο μοντέλο φέρει λίγες αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση με το εργοστάσιο να δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο σαλόνι του και τον εξοπλισμό του. Συγκεκριμένα το κορεάτικο SUV φέρει επανασχεδιασμένο ταμπλό, όπου πλέον οι οθόνες του βρίσκονται σε σειρά, ακολουθώντας τη σχεδιαστική τεχνολογική τάση της φίρμας  όπως και στο Ioniq 5, με τη διαγώνιό τους να είναι 12,3 ίντσες. Το σήμα της εταιρείας στο τιμόνι έχει αντικατασταθεί με τέσσερις τελείες, που μεταφράζονται στο γράμμα «H», σύμφωνα με τον κώδικα Morse.

Eπίσης, ο μελλοντικός οδηγός θα διαπιστώσει ότι το νέο SUV φέρει εντελώς νέο τιμόνι, ενώ η κορεάτική φίρμα επιμένει στα φυσικά κουμπιά. Για πρακτικούς λόγους ο επιλογέας ταχυτήτων έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού, δημιουργώντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα.

Επίσης, η Hyundai τονίζει ότι το ανανεωμένο Tucson θα προσφέρεται με νέα χρώματα. Στη γκάμα των μοτέρ η φίρμα δεν αλλάζει κάτι, αφού περιλαμβάνει και υβριδικά και βενζίνης, με τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων.