H Kίνα συνεχίζει να … τρομάζει αυτοκινητικά της παγκόσμιας αγορά ιδίως την Ευρώπη, που βλέπει να γίνεται σουρωτήρι το πάλαι ποτέ στεγανό της όπου επικρατούσαν στη Γηραιά Ήπειρο, μόνο οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σήμερα, η αγορά κατακλύζεται από δεκάδες νέα μοντέλα, αλλά και super car που απειλούν τις σπορ προτάσεις της Ferrari αλλά και της Tesla. Ένα από τα μοντέλα που έκαναν θραύση σε ένα από τα σαλόνια αυτοκινήτου, ήταν και το  HiPhi A, που εκτός από τις τεχνολογίες αιχμής φέρει και υψηλού επιπέδου αποδόσεις, όμοιες με αυτές των μονοθεσίων! Ειδικότερα, το διθέσιο μοντέλο, έχει κάτω από το καπό του τρεις δυνατούς ηλεκτροκινητήρες εξαρτήματα από ανθρακονήματα, που σχεδίασε και εξέλιξε η κινεζική εταιρεία, μαζί με την καινοτόμα μπαταρία. Η πλατφόρμα του είναι τεχνολογίας 800V, και οι τρεις κινητήρες (ένας στον εμπρός και δύο στον πίσω άξονα) αποδίδουν συνδυαστικά το ασύλληπτο νούμερο των 1.305 ίππους!

Σε αριθμούς το σπορ μοντέλο καταφέρνει να αποδίδει για τα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, τιμές περίπου όμοιες με αυτές της Formula1! Όσο για την τελική του το εργοστάσιο αναφέρει ότι θα πιάνει τα 300χλμ/ώρα. Αλλά ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το εργοστάσιο εγγυάται ότι η μέγιστη απόδοση των ηλεκτροκινητήρων μπορεί να είναι διαθέσιμη για 30 λεπτά.

Το νέο μοντέλο δεν είναι αποκλειστικό δημιούργημα HiPhi αλλά και της Wesail New Energy Automotive ενώ για την εξέλιξη του χρειάστηκε και η συνδρομή του πολυτεχνείου της Σανγκάη, που συνέβαλε στην εξέλιξη της τεχνολογίας για τις αποδοτικές μπαταρίες και των ηλεκτροκινητήρων που έχει εξελίξει η ίδια η HiPhi.

Η κατανομή βάρους είναι πολύ κοντά στο 50:50. Η φίρμα υπόσχεται να το βγάλει σύντομα στους δρόμους. Όσοι το προπαραγγείλουν θα έχουν τη δυνατότητα να το παραλάβουν έως το 2025. Η τιμή του δεν έχει γνωστοποιηθεί! Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα hypercar που θα αναβαθμίσει την εικόνα των κινέζικων μοντέλων, μιας και έως και σήμερα δεν είχαν παρουσία στην κατηγορία των σπορ μοντέλων!