Πέθανε σε ηλικία 86 ετών η δημοσιογράφος Ρούλα Μητροπούλου.

Η Ρούλα Μητροπούλου είχε διατελέσει εκδότρια των περιοδικών του ΔΟΛ. Ήταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η δημοσιογραφική σταδιοδρομία της άρχισε από το περιοδικό «Γυναίκα», του οποίου υπήρξε αρχισυντάκτρια.

Στη συνέχεια, η Ρούλα Μητροπούλου εργάστηκε στον ΔΟΛ. Υπήρξε διευθύντρια του περιοδικού «Ταχυδρόμος» και στη συνέχεια εκδότρια του «Marie Claire». Ο σύζυγός της, ο φωτογράφος Άγγελος Δημητριάδης, πέθανε τον Μάρτιο.

Μια φουρνιά από δυνατά ονόματα

«Όσο ήμουν στη Γυναίκα θυμάμαι τρείς αρχισυντάκτες, την Ειρήνη Μπουζάλη, τη Μαριάννα Μουτζουρίδου και τον  Δημήτρη Κατσίμη. Η Μπουζάλη, ευγενική και ήρεμη, είχε την εμπιστοσύνη του Τερζόπουλου, η Μουτζουρίδου ήταν πολύ δυναμική και ο Κατσίμης είχε εντυπωσιάσει τον Τερζόπουλο με την εμφάνιση και τα πούρα του. Ο καθένας με τον τρόπο του συνέτεινε στην επιτυχία της Γυναίκας την συγκεκριμένη εποχή της θητείας του» θυμάται η δημοσιογράφος Όλγα Λαοπόδη – Iωάννου στο μπλογκ της (olgaioannou.wordpress.com) και συνεχίζει:

«Από τη σύνταξη της Γυναίκας πέρασαν πολλοί συντάκτες και κυρίως συντάκτριες που αργότερα εξελίχθηκαν στον χώρο. Η Ρούλα Μητροπούλου (την συνάντησα αργότερα ως εκδότρια στον ΔΟΛ), η Φανή Πετραλιά και η Όλγα Μπακομάρου, που εγκατέλειψαν τα περιοδικά για τις εφημερίδες, η Κατερίνα Δασκαλάκη, διευθύντρια αργότερα της Μεσημβρινής και ευρωβουλευτίνα, η Μάρω Κυριακού, η Βεατρίκη Σπηλιάδη, μετέπειτα τεχνοκριτικός στην Ελευθεροτυπία, η Σόνια Ζαχαράτου, ο Μανώλης Φουρτούνης, ο Παναγιώτης Βενάρδος, η Αλίκη Ξένου-Βενάρδου, η Μόσχα Ξύδη, η Ολυμπία Εξάρχου (η οποία το 1965 εξέδωσε το περιοδικό Μόδα), η Ερριέτα Μαυρουδή, που μεταπήδησε με επιτυχία στη διαφήμιση, η  Λιάνα Ελευθερουδάκη (καθόταν στο «θρανίο» ακριβώς πίσω μου) που ανέλαβε  αργότερα τη διεύθυνση σύνταξης του περιοδικού και συνέτεινε στην αλλαγή του ύφους του με θέματα κοινωνικά και πολιτιστικά.