Στιγμές πριν το αεροπλάνο πέσει σε δασώδη περιοχή, ο πιλότος της μοιραίας πτήσης στη Φλόριντα αναφέρθηκε σε μια δυσλειτουργία ελέγχου πτήσης.

Μια νέα έκθεση που επικαλείται το People αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια του πιλότου που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα στη Φλόριντα την Τρίτη.

Το μονοκινητήριο συνετρίβη κοντά στο Micanopy γύρω στις 2 μ.μ. τοπική ώρα το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο πιλότος, ο οποίος ήταν και ο μόνος που επέβαινε στο μοιραίο αεροπλάνο, αναφέρθηκε σε δυσλειτουργία πτήσης προτού το αεροπλάνο του πέσει σε δασώδη περιοχή.

Τα τελευταία λόγια του πιλότου

Στιγμές πριν χάσει κάθε επικοινωνία, ο πιλότος ζήτησε από τον ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας να πει στους γονείς του ότι τους αγαπούσε.

Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του αεροπλάνου David Nicholls είπε πως το αεροπλάνο είχε πουληθεί στις 31 Οκωβρίου στον 21χρονο Adrien James Valentine από το Melrose, ο οποίος πήρε το δίπλωμα πιλότου τον Μάιο του 2021.

Οι αρχές, ωστόσο, δεν έχουν επιβεβαιώσει δημόσια την ταυτότητα του πιλότου.

Η ορατότητα ήταν κακή τη στιγμή της συντριβής λόγω του καιρού, με το αεροπλάνο να ανεβαίνει σε ύψος έως και 6.800 ποδιών και να κάνει πολλές απότομες στροφές πριν από τη συντριβή.

Ήταν πολλοί οι κάτοικοι στο Micanopy που ανέφεραν ότι άκουσαν ένα αεροπλάνο να χάνει ύψος και στη συνέχεια έναν δυνατό ήχο πρόσκρουσης.

Τα πληρώματα των διασωστών εντόπισαν τα συντρίμμια του αεροπλάνου στο κρατικό πάρκο Paynes Prairie γύρω στις 5:15 μ.μ. τοπική ώρα, με τον θάνατο του πιλότου να διαπιστώνεται στο σημείο.