Ο δάσκαλος στην Ερέτρια είχε κατηγορηθεί για κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που είχε συμπληρώσει τα 12 όχι όμως και τα 14 έτη, όπως επίσης για πορνογραφία ανηλίκου με τη μορφή της προμήθειας και της κατοχής φωτογραφικού υλικού.

Μετά από μια δίκη που κράτησε αρκετό καιρό, το δικαστήριο αποφάσσε ότι ο δάσκαλος πρέπει να κηρυχθεί ένοχος χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών σε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, όπως αναφέρει το eviathema.gr.

Μετά την καταδικαστική απόφαση ο συνήγορος της οικογένειας της ανήλικης, που σήμερα έχει πια ενηλικιωθεί δήλωσε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί μια νομική δικαίωση για την οικογένεια και ιδίως για την εντολέα του.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο δάσκαλος, σύμφωνα με το eviathema.gr, εκμεταλλευόμενος τη θέση του δασκάλου και υποδιευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Ερέτριας, σύναψε ερωτική σχέση με μαθήτρια, την οποία γνώριζε από όταν εκείνη ήταν μαθήτριά του στο δημοτικό σχολείο.

Έπειτα από καταγγελία καθηγήτριας της περιοχής, το Τμήμα Ασφάλεια Χαλκίδας προχώρησε στη σύλληψή του, κατά την οποία ομολόγησε την ερωτική σχέση με τη μαθήτρια. Οι αστυνομικοί μάλιστα κατάφεραν να συλλέξουν εκατοντάδες φωτογραφίες και μηνύματα από το κινητό του δασκάλου, στις οποίες φαινόταν να είναι σε περιπτύξεις με το παιδί.

Ο δράστης οδηγείται στο Εφετείο

«Πώς θα ήθελες να βγάλουμε το παιδί μας όταν γεννηθεί;»

Σοκάρουν οι συνομιλίες του κατηγορούμενου με την μαθήτρια. Συγκεκριμένα, στα μηνύματα που της έστελνε την ρωτούσε, μεταξύ άλλων: «Πώς θα ήθελες να βγάλουμε το παιδί μας όταν γεννηθεί;».

Έπειτα από τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του παιδεραστή, τη δικογραφία συμπλήρωσαν δύο επώνυμες καταγγελίες μαθητριών, σύμφωνα με τις οποίες ο κατηγορούμενος είχε αποπειραθεί στο παρελθόν να τις αποπλανήσει. Το ένα κορίτσι, μάλιστα, κατέθεσε ότι την κλείδωσε μέσα σε αίθουσα του δημοτικού, όταν είχε επισκεφθεί το σχολείο, προχωρώντας σε άσεμνες πράξεις σε βάρος της.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κατά την ακροαματική διαδικασία ο δάσκαλος ανακάλεσε την ομολογία του και αρνήθηκε τα πάντα δηλώνοντας θύμα σκευωρίας και υποστηρίζοντας ότι το μόνο του σφάλμα είναι ότι είναι ένας… ρομαντικός δάσκαλος!

Όσο για τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στο κινητό του, υποστήριξε ότι κάποιος δόλιος τις «φύτεψε» για να τον ενοχοποιήσει αδίκως. Αυτός ο ισχυρισμός δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο και προκάλεσε τον έντονο εκνευρισμό του προεδρείου, όπως επίσης και η δήλωση του δικηγόρου του ότι «τα παιδιά πλέον προκαλούν αντιδράσεις ανεβάζοντας προκλητικές φωτογραφίες στα social media».

Το θράσος του δεν σταμάτησε όμως ούτε εκεί. Τελευταίο του «χαρτί» ήταν η ανήλικη. «Ο Θεός να την συγχωρέσει για αυτό που μου έκανε» είπε, κατηγορώντας το παιδί και προκαλώντας την αγανάκτηση όλων στο δικαστήριο. Τη μαθήτρια κατηγόρησε έντονα και η σύντροφος του καταδικασθέντος, η οποία τον υποστήριζε σθεναρά σε όλη τη διαδικασία.