Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κάθεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η απολογία της 34χρονης κατηγορούμενης αναμένεται να ολοκληρωθεί σε επόμενη συνεδρίαση.

Νωρίτερα είχε απορριφθεί ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου, που είχε καταθέσει ο συνήγορος υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας.

Η ώρα της απολογίας

Τους εννέα και πλέον μήνες που προηγήθηκαν άκουσε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να περιγράφουν όσα ο καθένας έζησαν και όσα έκαναν για να σώσουν τη ζωή του παιδιού της.

Άκουσε τους ιατροδικαστές να περιγράφουν και να αναφέρονται στα ευρήματά τους. Άκουσε τους μάρτυρες ειδικών γνώσεων, που προτάθηκαν από την ίδια να εισφέρουν στο δικαστήριο τη δική τους εκδοχή για τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

Ακολουθεί το δικαστήριο για τα άλλα δύο παιδιά

Πάντως, ανεξάρτητα από το ποια θα είναι η κρίση του παρόντος δικαστηρίου για την υπόθεση του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει ακόμα μπροστά της μακρύ δικαστικό δρόμο καθώς στις 15 Δεκεμβρίου 2023 μετά από διακοπή ξεκινά επί της ουσίας η δικαστική διερεύνηση για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, με την ίδια να τηρεί την ίδια υπερασπιστική στάση αρνούμενη ότι έκανε κακό στα παιδιά της και πολύ περισσότερο ότι εκείνη ευθύνεται για το θάνατό τους.