Οι ζωές μας είναι στιγμές, ευτυχίας, αναποδιάς, ένα διαρκές match point. Σε μια τέτοια μοιραία στιγμή ο κασκαντέρ του Χάρι Πότερ τραυματίστηκε σοβαρά, έμεινε παράλυτος και σήμερα μιλά για τον καλύτερο του φίλο, τον ηθοποιό Ντάνιελ Ράντκλιφ, που δεν έφυγε ποτέ από τα πλευρό του στα χρόνια που μεσολάβησαν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο «The Boy Who Lived».

Το ατύχημα σημειώθηκε το 2009 όταν ο Ντέιβιντ Χολμς δούλευε μαζί με τον Βρετανό ηθοποιό στην ταινία Deathly Hallows: Μέρος 1. Σε ένα σταντ μιας πτήσης με έκρηξη ο 42χρονος σήμερα Ντέιβιντ έπεσε και χτύπησε σοβαρά στον αυχένα με αποτέλεσμα να παραλύσει από το στήθος και κάτω και να έχει έκτοτε περιορισμένες κινήσεις στα χέρια του.

Το αγόρι που έζησε, λέει την ιστορία του

Σήμερα, ο πρώην κασκαντέρ αφηγείται την ιστορία του σε ένα νέο ντοκιμαντέρ, με τίτλο «The Boy Who Lived» στο οποίο και μιλά με τα πιο θερμά λόγια για τον καλύτερο του φίλο, τον ηθοποιό Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο οποίος και είναι ο εκτελεστικός παραγωγός του.

«Κάθε φορά που βλέπω τη σωματική του διάπλαση σε ταινίες, νιώθω ότι ζω κι εγώ τις επιτυχίες του, μόνο και μόνο επειδή ξέρω ότι εκείνες τις πρώτες μέρες ήμουν εγώ αυτός που τον έφερε στη φόρμα στην οποία βασίζεται σήμερα για να τα βγάζει πέρα με όλα», δηλώνει ο Ντέιβιντ.

Χωρίς μετάνοιες

«Μεγαλώσαμε μαζί και έγινε ένας από τους καλύτερους φίλους μου. Είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτόν. Σκέφτεσαι πόσοι παιδιά σταρ δεν τα καταφέρνουν και υποκύπτουν μπροστά στην μεγάλη πίεση που τους ασκείται», προσθέτει στη Daily Mail.

Παραδεχόμενος ότι ναι θα ήθελε να αλλάξει το ατύχημα αν μπορούσε, γιατί διαφορετικά δεν θα ήταν άνθρωπος, ξεκαθαρίζει ότι δεν μετανιώνει για τη δουλειά του ως κασκαντέρ και για τις ταινίες με ήρωα τον μικρό μάγο.

Δανεικός χρόνος

«Είχα την καλύτερη δουλειά στον κόσμο και είμαι μέρος κάτι πολύ όμορφου, και δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι περισσότερο από αυτό ως κληρονομιά. Αν κάποιος μπορεί να μάθει κάτι από αυτό που μου συνέβη είναι ότι όλοι ζούμε με δανεικό χρόνο και ότι πρέπει να τον εκμεταλλευτούμε στο έπακρο».

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από το Sky και την HBO Documentary Films και καταγράφει τη φιλία των δύο ανδρών από τα εφηβικά τους χρόνια μέχρι και σήμερα.