Οργή προκαλεί η εν ψυχρώ δολοφονία δύο γυναικών στην Κηφισιά το 2020 από τον σύντροφο της μίας, αστυνομικό στο επάγγελμα.

Η Πολυξένη και η φίλη της δολοφονήθηκαν σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στην Κάτω Κηφισιά την Άνοιξη του 2020 από τον πρώην σύντροφο της Πολυξένης.

Τρία και πλέον χρόνια μετά πλησιάζει η ώρα του Εφετείου και οι δύο γιαγιάδες που έχασαν τα κορίτσια τους και έμειναν να μεγαλώνουν τα εγγόνια τους, δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους.

Ξεσπά η μητέρα της Πολυξένης και ζητά «τα ισόβια να είναι ισόβια».

«Νιώθω τέτοια μεγάλη λύπη. Να στερήσει τη ζωή από ένα λαμπρό παιδί που θα είχε να προσφέρει πράγματα και πολύ περισσότερο στο παιδί της» λέει από την πλευρά της η μητέρα της φίλης της Πολυξένης. «Τι να πω για το κορίτσι μου; Που ήταν ανεπανάληπτο, ότι ήταν ένα λαμπερό αστέρι που ήταν ένα ατόφιο χρυσάφι που λάμπει ακόμα και θαμπώνει τους πάντες;».

Ο 37χρονος σήμερα εκτελεστής των δύο γυναικών να προσπαθεί να σπάσει τα ισόβια.

«Έχει δολοφονήσει και τα παιδιά της κόρης μου»

«Τι συναισθήματα να έχω; Τη στιγμή που είδα τον δολοφόνο του παιδιού μου, έναν στυγερό δολοφόνο που έχει φάει το παιδί μου και έχει αφήσει δυο παιδιά, δεν τα έχει τραυματίσει τα παιδιά, τα έχει δολοφονήσει και αυτά» συγκλονίζει η μητέρα της Πολυξένης.

«Τα παιδιά θέλουν, ζητάνε τη μαμά τους κάθε μέρα. Στο σχολείο πάνε, σχολάνε το μεσημέρι έχουν νεύρα, βλέπουν τις μαμάδες, τους μπαμπάδες αυτά είναι τα μοναδικά που βλέπουν τον παππού που πάει και τα παίρνει…» εξομολογείται.

Την παρακολουθούσε μέρα νύχτα μετά το διαζύγιο

Όπως λέει η μητέρα της Πολυξένης, η αντίστροφη μέτρηση στη ζωή της κόρης της, ξεκίνησε όταν πήρε διαζύγιο.

«Ενδοοικογενειακή βία, ήταν πάρα πολλά τα προβλήματα ξυλοδαρμού καθημερινά ως που εγώ πήγαινα και τα έβλεπα, δεν ήταν που μου τα έλεγε το παιδί μου τα ζούσα, τα έβλεπα γιατί κρατούσα τα παιδιά».

Ο 37χρονος ακολουθεί την πρώην γυναίκα του μέρες κι νύχτες. Έχει γίνει σκιά της. Κανείς όμως δεν φανταζόταν το σημείο που θα έφτανε.

«Σκότωσε τα κορίτσια και κάθισε να κάνει τσιγάρο»

Οι αυτόπτες μάρτυρες και οι κάμερες ασφαλείας ρίχνουν άπλετο φως στις κινήσεις του αστυνομικού.

Αφού σκότωσε τις δύο γυναίκες, τις πλησίασε και άναψε τσιγάρο.

Στους συναδέλφους του, που τον συνέλαβαν υποστηρίζει ότι έφτασε στα άκρα, επειδή δεν έβλεπε συχνά τα παιδιά του.

Για την συνάδελφο της πρώην γυναίκας του, που επίσης έβαλε στο στόχαστρο και εκτέλεσε ανέφερε ότι την επηρέαζε στο να παίρνει αποφάσεις εναντίον του.

«Ένα τιποτένιο πλάσμα που αφαίρεσε ζωές»

Η υπερασπιστική γραμμή του 37χρονου δολοφόνου προσπαθεί να εστιάσει στον πρότερο έντιμο βίο.

Οι δυο μητέρες που βρέθηκαν Εφετείο έκαναν λόγο για μια ψυχοφθόρα δοκιμασία κάθε φορά που βλέπουν τον 37χρόνο η οργή που αισθάνονται τους κατακλύζει.

«Είναι ένας ηλίθιος, ένα τιποτένιο πλάσμα ήρθε και αφαίρεσε τη ζωή, το χάδι της μαμάς από το εγγόνι μου» ξεσπά η μητέρα της φίλης της Πολυξένης.

Το Εφετείο αναβλήθηκε για το ερχόμενο Μάρτιο με τις μητέρες των δυο θυμάτων να παίρνουν το δρόμο της επιστροφής για τα σπίτια τους.