Η Mercedes-Benz συνεχίζει τη μακριά της παράδοσή στα ονειρεμένα σπορ, κομψά αυτοκίνητα με μια νέα, ανεξάρτητη σειρά. Η νέα CLE Coupé αξιοποιεί σχεδιαστικές και τεχνολογικές καινοτομίες της C-Class και της E‑Class. Με εκφραστική σχεδίαση, πολυτελή εξοπλισμό ανέσεων για μέγιστη εξατομίκευση και σπορ οδηγικές επιδόσεις, το νέο δίθυρο μοντέλο ακολουθεί τη δική του πορεία. Η παρουσίαση της CLE Coupé στην αγορά ξεκινά στην Ευρώπη τον Νοέμβριο.

Το σπορ, κομψό δίθυρο μοντέλο συνδυάζει τις χαρακτηριστικές αναλογίες ενός coupé με τη μοντέρνα γραμμή σχεδίασης της Mercedes-Benz, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η σχεδιαστική φιλοσοφία της Αισθαντικής Καθαρότητας.

Με μήκος 4.850 χιλιοστά, πλάτος 1.860 χιλιοστά και ύψος 1.428 χιλιοστά, η νέα δίθυρη coupé είναι σαφώς η μεγαλύτερη στη μεσαία κατηγορία. Χάρη στις διαστάσεις της – ιδίως το κατά 25 χιλιοστά μακρύτερο μεταξόνιο – η CLE Coupé προσφέρει σημαντικά περισσότερο χώρο από τη C-Class Coupé.

Οι πίσω επιβάτες ειδικότερα απολαμβάνουν 10 χιλιοστά περισσότερο εσωτερικό ύψος, 19 χιλιοστά περισσότερο χώρο στο ύψος των αγκώνων και 72 χιλιοστά περισσότερο χώρο στο ύψος των γονάτων. Το πορτ μπαγκάζ προσφέρει 60 λίτρα περισσότερα και χωράει άνετα τρεις σάκους του γκολφ.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, την προσοχή προσελκύουν αμέσως η ανεξάρτητη, πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών, η κεντρική οθόνη οδηγού 11,9 ιντσών σε κατακόρυφη διάταξη, ώστε να είναι πιο φιλική προς τον χρήστη, και ο δυναμικός ατμοσφαιρικός φωτισμός με 64 χρώματα.  Σε συνδυασμό με το προαιρετικό ηχοσύστημα 3D surround Burmester®, διαθέτουν δύο ηχεία στο ύψος των προσκέφαλων, δημιουργώντας έτσι μια πολύ ιδιαίτερη και συναρπαστική εμπειρία ήχου με Dolby Atmos καθώς και Χωρικό Ήχο κοντά στα αυτιά των επιβατών.

Για πρώτη φορά στη Mercedes-Benz, τα μπροστινά καθίσματα δεν απασφαλίζουν με μοχλό, αλλά με μία πολύ κομψή θηλιά από δέρμα νάπα, η οποία βρίσκεται πολύ βολικά στον επάνω εξωτερικό άκρο της πλάτης κάθε καθίσματος.

Η CLE Coupé αποκτά πολλές από τις ψηφιακές καινοτομίες της νέας E-Class. Με τη νέα αρχιτεκτονική ηλεκτρονικών και την τρίτη γενιά του συστήματος infotainment MBUX, είναι το ευφυέστερο coupé με το αστέρι. Προσφέρει εκπληκτικά διαδραστική εμπειρία ψυχαγωγίας με εφαρμογές τρίτων και ένα νέο επίπεδο προσωπικών ρυθμίσεων με αυτοματοποιημένες λειτουργίες άνεσης (ρουτίνες).

Η νέα CLE Coupé θέτει τα πρότυπα στον τομέα της αποδοτικότητας χάρη στον συστηματικό εξηλεκτρισμό και την έξυπνη μείωση κυβισμού. Όλοι οι κινητήρες είναι ήπια υβριδικά μηχανικά σύνολα με ενσωματωμένη μίζα-δυναμό και ηλεκτρικό σύστημα 48 Volt. Διατίθενται τετρακύλινδροι κινητήρες και ο πανίσχυρος 3λιτρος εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας

Η γερμανική φίρμα παραμένει πιστή στα ντίζελ μοτέρ και τους κινητήρες βενζίνης, με τη νέα Mercedes-Benz CLE Coupe να τα προσφέρει συνδυασμένα με ήπιο υβριδικό σύστημα που παρέχει επιπλέον ισχύ 23 ίππων. Σαφώς η γκάμα θα εμπλουτιστεί και με την plug-in hybrid έκδοση που μεταξύ άλλων θα προσφέρει και αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για παραπάνω από 100 χλμ. Η πρώτη έκδοση είναι η CLE 200 των 2.0 λτ. με 204 ίππους και 320 Nm ενώ οι …τόνοι ανεβαίνουν με την CLE 300 4MATIC με 2.0 λτ. 258 ίππων. Στην κορυφή οι αγοραστές έχουν την  CLE 450 4MATIC με 3λιτρο 6κύλινδρο σύνολο 381 ίππων. Η κορυφαία οικονομία καυσίμου προσφέρεται με τη μοναδική ντίζελ έκδοση την  CLE 220 d με 2.0 λτ. κινητήρα 200 ίππους. Σε όλες τις Mercedes-Benz CLE Coupe περιλαμβάνεται το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-TRONIC. Το νέο μοντέλο κοστίζει από 63.600 ευρώ.