Οι Σικελοί εντυπωσιάστηκαν κα εξοργίστηκαν σε ισόποσες δόσεις όταν την περασμένη εβδομάδα συνειδητοποιήσαν ότι ένας Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος νοίκιασε σχεδόν ολόκληρο το Παλέρμο για το πάρτι γενεθλίων του.

Κι ενώ καμιά πόλη στον κόσμο δεν θα έχανε την ευκαιρία για να κερδίσει χρήματα σε μια αρπαχτή, έριδες έχουν ξεσπάσει για την απαίτηση του 73χρονου Καόρου Νακατζίμα να του παραχωρηθούν για τους 1400 υψηλούς καλεσμένους του εκτός από το πολυτελέστερο ξενοδοχείο του νησιού, το Grand Hotel et des Palmes, σημαντικά ορόσημα της πόλης.

Χωρίς αιδώ

Για την ακρίβεια, ο 73χρονος δισεκατομμμυριούχος, τραγουδιστής και συνθέτης, ο οποίος έχει κερδίσει το ποπ φεστιβάλ Tokyp, την ιαπωνική εκδοχή της Eurovision νοίκιασε το ιστορικό θέατρο Politeama για ένα ιδιωτικό σουαρέ και τη μεγαλύτερη όπερα της Ιταλίας το  Teatro Massimo, για μια πριβέ παράσταση του Don Giovanni υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Ρικάρντο Μούτι, ο οποίος λέγεται ότι είναι στενός φίλος του.

Τα γενέθλια του 73χρονου δισεκατομμυριούχου έκαναν εντύπωση και προκάλεσαν προβλήματα

Ο Νακατζίμα που έχτισε μια αυτοκρατορία με το ταλέντο του στις πωλήσεις, αρχικά δουλεύοντας για την εταιρεία πολυεπίπεδου μάρκετινγκ AmWay και στη συνέχεια στις δικές του εταιρείες MLV έχει γράψει πολλά βιβλία παρακίνησης, μεταξύ των οποίων το «Σημαντικά μαθήματα ζωής, που έμαθα από την ελίτ» δεν κατάφερε να ηρεμήσει τους Σικελούς που στην πλειοψηφία τους έχουν βαρεθεί η ομορφιά του τόπου τους να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης πλουσίων που δεν σέβονται την ιστορία της και τα μνημεία της.

Ο Νονός και η σικελική γοητεία

Στο δε ερώτημα γιατί ένας Ιάπωνας, αλλά και πολλοί άλλοι ζάπλουτοι από κάθε γωνιά της γης, να πάνε μέχρι την Σικελία για να ένα πάρτι γενεθλίων η απάντηση βρίσκεται στην απλότητα που χαρακτηρίζει αυτό τον ευλογημένο τόπο. Δεν είναι τυχαίο ότι στα εδάφη της οργανώνει κάθε χρόνο και την ετήσια απόδραση για τους υπαλλήλους της η Google χαρακτηρίζοντας το μεγαλύτερο νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα την ωραιότερη κατασκήνωση στον κόσμο, γράφει ο Guardian.

Επιπλέον, ο «Νονός» δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν, ούτε τους βιβλιοφάγους της αρχικής εκδοχής του, ούτε φυσικά και από τους κινηματογραφόφιλους όλου του κόσμου που φτάνουν εκεί φοβούμενοι τα χειρότερα και ελπίζοντας για την πραγματοποίηση τους. Μάλιστα, η πληροφορία ότι ο top chef που ήταν να μαγειρέψει για το τριήμερο πάρτι έδωσε την τελευταία στιγμή τη θέση του στον δεύτερο καλύτερο του νησιού, επειδή πιάστηκε για σχέσεις με την τοπική μαφία, ούτε την όρεξη των καλεσμένων του Ιάπωνα επιχειρηματία έκοψε, ενώ τους έδωσε ένα καυτό θέμα συζήτησης που δεν έσβησε και τις τρεις μέρες του γενέθλιου γλεντιού.

Οι σημερινοί άντρες και η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία

Η αίσθηση ότι η Σικελία είναι ένα νησί ξεχασμένο στο χθες, όπου το ρομάντζο δεν έχουν ακόμη «εκτελέσει» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μαζεύει επίσης wannabe πάμπλουτους εορτάζοντες από κάθε γωνιά της γης. Μάλιστα, πρόσφατα memes έδειξαν ότι οι άντρες του σήμερα εξακολουθούν να ονειρεύονται τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ίσως επειδή θεωρείται ως μια εποχή στην οποία οι άντρες έκαναν… αντρικά πράγματα, έχτιζαν, πολεμούσαν και κυνηγούσαν.

Για όλα αυτά ο τουρισμός προς τη Σικελία δεν θα σταματήσει ποτέ και η νέα τάση των πλουσίων που θέλουν το νησί για «εξοχικό» τους δεν προβλέπεται να λήξει σύντομα.