Την έντονη ενόχλησή του εξέφρασε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, για τον χαρακτηρισμό «μπασκετμπολίστας-υπουργός» που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, το πρωί της Παρασκευής.

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε ότι πρόκειται για «υποτιμητικό και προσβλητικό» χαρακτηρισμό από τον «βουλευτή για ένα φεγγάρι και σχολιαστή του ραδιοφώνου», Μπάμπη Παπαδημητρίου.

«Είμαι διδάκτωρ του πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρός ορθοπεδικός», σημείωσε ο υπουργός. «Υπήρξα αθλητής της εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Έχω φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τιμή. Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κάποιος αθλητής και να κολλάει ένσημα έναντι άλλων που δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».

Συνεχίζοντας ο κ. Κικίλιας είπε για τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ότι «προσβάλλει όλη την αθλητική οικογένεια, αυτή που κάθε τυχάρπαστος πολιτικός και δημοσιογράφος τρέχει να πάρει ένα αυτόγραφο και μια φωτογραφία κάθε φορά που κάποιο από αυτά τα παιδιά σε ομαδικό ή ατομικό επίπεδο φέρνουν κάποια επιτυχία».

«Θα τον συμβούλευα να είναι πιο προσεκτικός πώς μιλάει για τους ανθρώπους αυτούς που αποτελούν κομμάτι της νέας γενιάς, αυτούς που ζητάμε να επιστρέψουν από το εξωτερικό με το brain gain, αυτούς που τους ζητάμε να ψηφίσουν. Λόγω τέτοιων συμπεριφορών και νοοτροπίας αυτά τα νέα παιδία μας αποστρέφονται και λένε ‘όλοι οι ίδιοι είστε’», κατέληξε ο Βασίλης Κικίλιας.