Η Renault, που εργάζεται πυρετωδώς για την αναβίωση των Renault5 και 4, πιστά στην ηλεκτρική εποχή, συνεχίζει να ποντάρει σε ονόματα που την έχουν αναδείξει στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Το Clio είναι το μοντέλο που δεν χρειάζεται συστάσεις. Κυκλοφορεί από το 1990 και οι εκατομμύρια πωλήσεις του – έχει ξεπεράσει τα 16 εκατομμύρια – αποτελούν την ακλόνητη απόδειξη ότι το μικρό γαλλικό μοντελάκι κρατάει μια αυτοκινητοβιομηχανία μόνο του στην κατηγορία των μικρών.

Σήμερα, έχει διανύσει πέντε γενιές  και προσφέρει απλόχερα στο μικρό της – μικρό που μεγαλώνει κάθε φορά που αλλάζει γενιά – ένα εκτεταμένο φρεσκάρισμα και πλέον η εμφάνιση του ενσωματώνεται με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που ήδη έχουμε γνωρίσει στο μεγάλο Austral.  Οι αλλαγές εστιάζονται στην ανασχεδιασμένη μάσκα τους προφυλακτήρα, τις προβολείς ενώ το μήκος του αγγίζει τα 4,05 μέτρα!

Μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές έχουν συντελεστεί και στο σαλόνι του με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων (7’’ ή 10’’, αναλόγως την έκδοση) να γίνεται πιο ευκρινής και σύγχρονος τεχνολογικά. Επίσης, το σύστημα πολυμέσων, προσφέρει όλες τις πληροφορίες στον οδηγό για τις λειτουργίες του αυτοκινήτου με πληθώρα εφαρμογών ενώ η  συνδεσιμότητα είναι πλήρης , καθώς παρέχεται η δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης smartphone για προβολή της οθόνης του σε αυτή του συστήματος infotainment. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του 20 συστήματα υποβοήθησης (ADAS).

ΠΛΗΘΩΡΙΚΗ ΓΚΑΜΑ ΜΟΤΕΡ

Η γκάμα των κινητήρων είναι από τις πιο πλούσιες στην κατηγορία του, με ντίζελ υγραερίου (LPG) και τους κινητήρες βενζίνης  1.0 TCe και 1.0 TCe LPG των 90 και 100 ίππων αντίστοιχα. Τα εύσημα για την οικονομία του λαμβάνει ο ντίζελ 1.5 Blue dCi των 100 ίππων, ενώ στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η υβριδική έκδοση E-Tech με 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτροκινητήρες και απόδοση 145 ίππων.

Ειδικότερα η υβριδική E-Tech full hybrid 145 PS, συνδυάζει τον  4κύλινδρο turbo κινητήρα 1,6 λίτρων  που αποδίδει 94 ίππους και φέρει και ηλεκτροκινητήρα 49 ίππων και μπαταρία ιόντων λιθίου ενεργειακής χωρητικότητας 1,2 kWh. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 4,1 λίτρα/100χλμ. Το υβριδικό Clio πραγματοποιεί το 80% των μετακινήσεων εντός αστικού δικτύου  ηλεκτρικά ενώ οι χαμηλές εκπομπές CO2 (93 gr/km) χαρίζουν μηδενικά Τέλη Κυκλοφορίας.