Η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Nio που έχει βλέψεις και για την ευρωπαϊκή αγορά κάνοντας ήδη τα πρώτα εμπορικά της βήμα στοχεύει σε μοντέλα πολυτελών κατηγοριών προσανατολισμένη μόνο σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το νέο της απόκτημα είναι το EC7, που κατατάσσεται στην κατηγορία των πολυτελών SUV με κουπέ στοιχεια και έχει ως ανταγωνιστή την BMW ix.

Σε μήκος αγγίζει τα 5 μέτρα και η άνεση φθάνει και περισσεύει στο εσωτερικό του. Η εταιρεία αναφέρει ότι είναι ένα  άκρως αεροδυναμικό μοντέλο με τον καλύτερο στον κόσμο αεροδυναμικό συντελεστή. Πέρα από την τεχνολογική υπεροχή του, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 653 ίππους και η ροπή αγγίζει τα 850 Nm. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις με βάση τις μπαταρίες.

Η βασική έκδοση μετά από μια πλήρη φόρτιση προσφέρει αυτονομία 490 χλμ, ενώ η ισχυρότερη με την μπαταρία των 100KWh αγγίζει τα 635 χλμ. Υπάρχει και ισχυρότερη εκδοχή όπου η αυτονομία του ανέρχεται στα 940χλμ, όπου μάλλον είναι και η έκδοση που προσφέρει την μεγαλύτερη αυτονομία σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο! Σε επιδόσεις, το νέο μοντέλο πιάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δευτερόλεπτα. Το νέο μοντέλο διαθέτει το ηλεκτρονικό πακέτο Lidar το οποίο αποτελείται από συστάδα καμερών και αισθητήρων συστήνοντας ένα πλήρες σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Στην Κίνα αναμένεται να κυκλοφορήσει άμεσα ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα προσεδαφιστεί στην Ευρώπη.