Υπόμνημα για να υπάρξει αντιπαραβολή των στόχων του Predator από τη λίστα του Κωνσταντίνου Μενουδάκου με τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ κατέθεσε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο σκοπός του υπομνήματος, σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, είναι «να να υπάρξει επιτέλους αποκάλυψη του ενιαίου κέντρου των παρακολουθήσεων».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε πως «εάν υπάρχει  πραγματικό ενδιαφέρον για την επιτάχυνση της διαδικασίας να πέσει φως σε αυτή τη νοσηρή υπόθεση, τότε πρέπει άμεσα να γίνει αυτή η αντιπαραβολή και να ενημερωθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός».

Ακολούθως υπογράμμισε ότι μίλησε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο μετά «τις σοκαριστικές καταγγελίες, που έκανε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «είναι αδιανόητο σε μια ευρωπαϊκή χώρα να υπάρχει ένα σκοτεινό παρασκήνιο με απειλές σε πρόσωπα, που εκπροσωπούν τις ανεξάρτητες αρχές», καθώς, όπως είπε, «εδώ και ενάμιση χρόνο στην Ελλάδα, ζούμε τη σταθερή παρακμή του κράτους δικαίου στον βωμό της συγκάλυψης».

Από τη συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τον Χρήστο Ράμμο

«Ο Μητσοτάκης οδηγεί τη χώρα μακριά από το πρότυπο λειτουργίας των θεσμών»

Κλείνοντας ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, με όλες αυτές τις πρακτικές, οδηγούν τη χώρα μακριά από το ευρωπαϊκό πρότυπο λειτουργίας των θεσμών.

«Η παράταξή μας θα σταθεί εμπόδιο με όλες της τις δυνάμεις απέναντι σε αυτό το φαινόμενο, το οποίο δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Έναν λαό που αγωνίστηκε για να έχουμε κράτος δικαίου, σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιοτική δημοκρατία», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ερωτηθείς για το κράτος δικαίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισήμανε πως «το κράτος δικαίου δεν είναι  πολυτέλεια, όπως θέλουν κάποιοι να το εμφανίσουν στη χώρα, αλλά είναι η προϋπόθεση για την ευημερία και την ανάπτυξη της κοινωνίας μας».