Πρόχειρο καταυλισμό στο λιμάνι της Ακαντιάς στη Ρόδο πίσω από το κτίριο των παλιών σφαγείων, έστησαν το πρωί συνεργεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, σε υλοποίηση της απόφασης που ελήφθη χθες το απόγευμα, σε σύσκεψη υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.

Σκοπός είναι να μεταφερθούν εκεί οι πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στα πάρκα της πόλης, μέχρι να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες και να μεταφερθούν από τη Ρόδο, σε οργανωμένες δομές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα στηθούν συνολικά 24 αντίσκηνα, χωρητικότητας 8 ατόμων το καθένα.

Η απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι, το παραπάνω, έγινε γνωστό μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε χθες, Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στο γραφείο του, ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνεννόηση και με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Παππά.

Ο κ. Χατζημάρκος, συγκάλεσε τη σύσκεψη διαπιστώνοντας ότι η κατάσταση με τις ροές των μεταναστών στο νησί βαίνει κλιμακούμενη.

Σε αυτή τη σύσκεψη εργασίας μετείχαν ο Διοικητής της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, Μανώλης Καζαμίας, ο Β’ Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Γεώργιος Στέργου, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου, Χαράλαμπος Γεωργάτος και ο Περιφερειακός διοικητής του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ιωάννης Δελής, για μία συνάντηση εργασίας, παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Ευστρατίου, ώστε να οργανώσουν την επιχείρηση μετακίνησης των μεταναστών και αποκατάστασης της εικόνας της πόλης. της πόλης, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε. Σημειώνεται ότι ο κ. Παππάς παρενέβη τηλεφωνικά.

Έτσι, μετά τα όσα αποφασίστηκαν χθες, από το πρωί σήμερα ξεκίνησε η τοποθέτηση των σκηνών, με την συνδρομή της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, ώστε να παρέχεται στους ανθρώπους αυτούς μια σχετική κάλυψη και προστασία από καιρικά φαινόμενα.