Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς θα νοσηλευτούν σε ξεχωριστό συγκρότημα νοσοκομείου, στο οποίο δεν θα έχουν πρόσβαση οι δημοσιογράφοι.

Η 85χρονη όμηρος Γιοσεβέντ Λίφσιτζ στην συνέντευξη τύπου που έδωσε, αρχικά μίλησε για την επιχείρηση της απαγωγής τους όπου την περιέγραψε με τις φράσεις «πέρασα μια κόλαση» και «με χτύπησαν με ένα ξύλο», ενώ ύστερα αναφέρθηκε την ομηρία της με πολύ καλά λόγια για τον τρόπο που τους φέρθηκαν.

Η συνέντευξη Τύπου της 85χρονης ομήρου έχει προκαλέσει εκνευρισμό στους αξιωματούχους του Ισραήλ.

Τι συνέβη στην συνέντευξη τύπου της 85χρονης που είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή τακτικής

Σχετικά με την ομηρία της ανέφερε πως από την αρχή οι απαγωγείς του ενημέρωσαν πως δεν πρόκειται να τους βλάψουν. Είχαν νοσηλευτή, γιατρό και τις φαρμακευτικές αγωγές που λάμβαναν. Η 85χρονη ανέφερε πως ήταν πολύ ευγενικοί, τους φέρθηκαν καλά και είχαν γνώση των απαραίτητων για την γυναικεία υγιεινή.

Ανέφερε ακόμα πως τα μέλη της Χαμάς έτρωγαν το ίδιο φαγητό με τους ομήρους.

Στην συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνησημ τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις και την υπηρεσία ασφαλείας του Ισραήλ την Σιν Μπετ για όλα όσα οδήγησαν στην ομηρία.

Η 85χρονη Ισραηλινή που υπήρξε η αφορμή να απαγορευτούν οι δημοσιογράφοι από την επαφή με τους απελευθερωμένους ομήρους.

Όλα αυτά διατάραξαν πλήρως το αφήγημα της ισραηλινής πλευράς με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο για κυβερνητικό φιάσκο, καθώς η μαρτυρία της 85χρονης λειτούργησε μακριά από την συνήθη ρητορεία του Ισραήλ.

Η είσοδος θα επιτρέπεται μόνο για τις οικογένειες των ομήρων, το ιατρικό προσωπικό και το προσωπικό ασφαλείας.