Την επιστροφή του Αλέξη Κούγια στα έδρανα της υπεράσπισης ζήτησε η Ρούλα Πισπιρίγκου ανακαλώντας τον διορισμό των δύο εκ των τριών δικηγόρων που όρισε αυτεπαγγέλτως το δικαστήριο μετά την παραίτηση του συνηγόρου της για να μπορέσει να συνεχιστεί η δίκη.

Η κατηγορούμενη πριν λίγο μετά την ομόφωνη απόρριψη ενός ακόμα αίτηματος της από την υπεράσπιση ενημέρωσε τους δικαστές ότι η αδερφή της στη διακοπή της συνεδρίασης επικοινώνησε με τον κύριο Κούγια και τη συνεργάτιδά του γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στη θέση της υπεράσπισης.

Επανέρχεται ο Αλέξης Κούγιας;

«Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ενημερώσω ότι επιθυμώ να παύσω τις 2 από τις 3 συνηγόρους γιατί θα επανέλθει ο κ. Κούγιας με τη συνεργάτιά του» είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου εξηγώντας προς τους δικαστές ότι ζήτησε από τον κ. Κούγια να επιστρέψει κι εκείνος δέχτηκε.

«Δεν έχουν έρθει σε καμία επικοινωνία με εμένα, δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας. Επικοινώνησε η αδελφή μου με τον κ. Κούγια και ρωτήσαμε αν θα επέστρεφε στην υπόθεση και είπε ναι» είπε η κατηγορούμενη αιτιολογώντας την απόφασή της να ζητήσει την επιστροφή του Αλέξη Κούγια.

Νέο αίτημα εξέτασης μαρτύρων

Νωρίτερα νεο αίτημα για εξέταση μαρτύρων γενετιστών από το εξωτερικό υπέβαλε σήμερα στο δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη μίλησε για προσχηματικο αίτημα ζητώντας να ανοίξει άμεσα ο κύκλος της απολογίας της κατηγορουμένης

Το δικαστήριο μετά από σχετική πρόταση και της εισαγγελεως απέρριψε τελικά το αίτημα που επέλεξε να υποβάλει η ίδια η κατηγορούμενη και όχι κάποια από τις τρεις αυτεπαγγέλτως διορισμένες δικηγόρους τους. «Θα ήθελα να εγχειρίσω ένα έγγραφο. Ζητάω να κληθούν δυο νέοι μάρτυρες. Μου είπαν να το φέρω εγώ» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Αίτημα εξέτασης μαρτύρων κατέθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Ζήτησε να καταθέσουν γενετιστές

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο έγγραφο, η κατηγορούμενη ζητούσε να καταθέσουν δυο γενετιστές έπειτα από πρόταση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου, που είχε καταθέσει ως μάρτυρας ειδικών γνώσεων από την πλευρά της.

«Θελουμε να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το ιστορικό της οικογένειας, το γεγονός ότι η μητέρα πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα, αν έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί. Οι γενετιστές πιστεύουν ότι οι έρευνες για τα αίτια θανάτου δεν είναι επαρκείς. Δεν ήταν πλήρης ο γονιδιακός έλεγχος της Τζωρτζίνας» αναφερόταν μεταξύ άλλων στο έγγραφο.

Μάλιστα, η κατηγορούμενη αιτήθηκε να υπάρχουν και διερμηνείς καθώς οι γενετιστές είναι από το εξωτερικό. Πρόκειται για μια ανοσιολόγο εξειδικευμένη στα αυτοάνοσα και έναν καθηγητή ιατρικής γενετικής, οι οποίοι, σύμφωνα με το αίτημα, «πιστεύουν ότι οι έρευνες για τα αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας δεν είναι επαρκείς».

«Προτείνω να απορριφθεί το αίτημα»

Η μια εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης ζήτησε η εξέταση των μαρτύρων να γίνει παρουσία του Μάνου Δασκαλάκη κατά την κατάθεση των γενετιστών Τοντορασόφ και Βινουέζα εφόσον αυτοί καταθέσουν. «Εξηγήσατε στους μάρτυρες ότι είμαστε ποινικό δικαστήριο και δεν είμαστε συνέδριο ιατρικού ενδιαφέροντος;» σχολίασε η πρόεδρος.

«Δεν υπήρχε αμφισβήτηση για γονιδιακό έλεγχο και όταν είχαμε εδώ τον γενετιστή η υπεράσπιση είχε αποχωρήσει. Προτείνω να απορριφθεί το αίτημα» ανέφερε η εισαγγελέας με την υποστήριξη κατηγορίας να συντάσσεται με την εισαγγελική πρόταση κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» από την πλευρά της διορισμένης υπεράσπισης της κατηγορούμενης.

«Είναι εμπαιγμός ότι έρχονται οι συνάδελφοι χωρίς καν δικογραφία και ότι αναλύει ένα τέτοιο αίτημα μόνη της η κατηγορούμενη. Παρακωλύει την απολογία της και εμείς θέλουμε να συνεχίσει η διαδικασία και να απολογηθεί» είπε ο Δ. Γεωργακόπουλος ο οποίος παρίσταται ως υποστήριξη της κατηγορίας.