Δεν υπήρξε Βρετανός επί γης που να μην στεναχωρήθηκε όταν άκουσε ότι «η Βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε». Παρότι όλοι έβλεπαν ότι στα 96 της χρόνια, και ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου η υγεία της είχε κλονιστεί σοβαρά, ουδείς ήθελε να πιστέψει ότι το τέλος θα ερχόταν τόσο σύντομα μετά το δικό του μεγάλο ταξίδι.

Σήμερα, ο λαός της αλλά και όλος ο κόσμος έχει την ευκαιρία να δει μια άλλη πλευρά της εκλιπούσας βασίλισσας, αυτή της στοργικής μητέρας, με αφορμή την πώληση μιας επιστολής της που η ίδια έγραψε μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Εδουάρδου.

Μια επιστολή από καρδιάς

Το 2σέλιδο γράμμα απευθύνεται στη μαία και φίλη της αείμνηστης μονάρχη, Αδελφή Έλεν «Ρόουιο» Ρόου και έχει ημερομηνία 5 Αυγούστου του 1964, μόλις πέντε μήνες μετά την υποδοχή του μικρότερου γιου της στον κόσμο.

70 χρόνια στο θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ δεν δίστασε ποτέ να δείχνει την τρυφερή πλευρά της στην οικογένεια της

Η βασίλισσα Ελισάβετ, τότε 38 ετών και μητέρα τεσσάρων παιδιών, περιέγραφε τον νεογέννητο πρίγκιπα της ως ένα «χρυσό» παιδί που «χαμογελάει και γελάει σε όλους και τους κάνει όλους ευτυχισμένους!».

Στο ίδιο σημείωμα της, η βασίλισσα Ελισάβετ κάνει και μια μεγάλη αναφορά στην ανάρρωση του μεγαλύτερου γιου της Καρόλου από πνευμονία το ίδιο καλοκαίρι, σημειώνει η Daily Mail.

Περήφανη μητέρα

Υπενθυμίζεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος καλωσόρισαν τον πρωτότοκο γιο τους, τον πρίγκιπα Κάρολο, το 1948, και δύο χρόνια αργότερα την πριγκίπισσα Άννα.  Ο πρίγκιπας Άντριου γεννήθηκε το 1960 και ο πρίγκιπας Εδουάρδος έφτασε τον Μάρτιο του 1964, δώδεκα χρόνια μετά την άνοδο της Ελισάβετ στον θρόνο.

Η επιστολή θα πωληθεί από τον γερμανικό οίκο δημοπρασιών Eppli στις 28 Οκτωβρίου.