Ο ιρανός σκηνοθέτης Νταριούς Μερτζουί δολοφονήθηκε στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του από τον πρώην κηπουρό του εξαιτίας οικονομικής διαφοράς, ανακοίνωσε η ιρανική δικαιοσύνη.

«Ο βασικός ύποπτος είχε εργασθεί ως κηπουρός στην βίλα του κ. Μερτζουί και ήταν οργισμένος μαζί του για οικονομικούς λόγους», εξήγησε δικαστικός αξιωματούχος της επαρχίας Αλμπόρζ, κοντά στην Τεχεράνη, διευκρινίζοντας ότι ο σκηνοθέτης χρωστούσε 300 εκατομμύρια ριάλια (περί τα 600 ευρώ) στην πρώην υπάλληλό του.

Ο Νταριούς Μερτζουί, πρωτοπόρος του ιρανικού κινηματογράφου, δολοφονήθηκε με μαχαίρι σε ηλικία 83 ετών στις 15 Οκτωβρίου μαζί με την σύζυγό του Βαχιντέχ Μοναμαντιφάρ, σεναριογράφο 54 ετών, στην κατοικία τους στο Καράτζ, κοντά στην ιρανική πρωτεύουσα.

Συνολικά, τέσσερις άνθρωποι ενέχονται στις δολοφονίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τέσσερις διείσδυσαν στην κατοικία του σκηνοθέτη και τον μαχαίρωσαν στον λαιμό την ώρα που έβλεπε τηλεόραση. Η σύζυγός του δολοφονήθηκε στο δωμάτιό της, σύμφωνα με την ιρανική δικαιοσύνη.