Οι σχεδιαστικές σπουδές για το αυτοκίνητο πάντα κέρδιζαν το ενδιαφέρον. Ιδίως αυτές που κεντρίζουν για την διαφορετική τους προσέγγιση, που βασίζονται σε μοντέλα παραγωγής και επεμβαίνουν επάνω τους σπουδαστές που προέρχονται από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Όπως στην περίπτωση του  Škoda Roadiaq, που αποτελεί ένα πρώτο δείγμα γραφής από τους εκπαιδευόμενους μηχανικούς και σχεδιαστές της Škoda Academy, που πραγματικό ζωγράφισαν επάνω σε ένα ηλεκτρικό Enyaq! Κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αυτοκινούμενο στέσιον – με την προσθήκη του πίσω τμήματος που παραπέμπει και στη ουρά ενός αυτοκινήτου για γραφείο τελετών – έτοιμο να προσφέρει διακοπές παντού χωρίς να του λείπει τίποτα σε σχέση με ένα πεντάστερο ξενοδοχείο.

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πάντα για τους ιδιοκτήτες τους. Προσφέρει κρεβάτια, ειδικά ντουλάπια πολυτελείας, πρίζες , έως και κιτ κουζίνας. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν αντλείται μόνο από τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, αλλά για την έξτρα ενέργεια υπάρχουν και ηλεκτρικά πάνελ που προσφέρουν επιπλέον κιλοβατώρες.

Στο εσωτερικό του, η μίνι σουίτα έχει μόνο ένα μονό κρεβάτι, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, εξοπλισμός ενώ είναι διαθέσιμη και μια ντουζιέρα, η οποία λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Προσφέρει για τους εργασιομανείς και ένα μικρό φορητό γραφείο ενώ η ψυχαγωγία του ποντάρει στην οθόνη 27 ιντσών με ποντίκι και πληκτρολόγιο.

Το Škoda Roadiaq αποτελεί μόνο μια σπουδή της Škoda Academy,που θα παραμείνει κόνσεπτ και σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο πλάνο ώστε να μπει στην παραγωγή.

To τετράτροχο δημιούργημα είναι αποτέλεσμα 29 μαθητευόμενων της   Επαγγελματικής Σχολής Skoda, που ξεκίνησαν να το χτίζουν πριν από ένα περίπου χρόνο. Συνολικά χρειάστηκαν 2.000 ώρες για να το ολοκληρώσουν, όντας ένα καθαρόαιμο όχημα για κάμπινγκ. Φέρει αρκετά υλικά, που είναι ανακυκλώσιμα.  Τα υφάσματα για τα καλύμματα των καθισμάτων, τα διακοσμητικά των θυρών και τον πίνακα οργάνων είναι από 100% ανακυκλωμένα υλικά.

Το Skoda Roadiaq κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τους 204 ίππους. Οσο για την αυτονομία του αυτή  είναι απλόχερη, αφού, φθάνει τα 495 χιλιόμετρα.