Το Ισραήλ θα εντείνει αμέσως τις επιδρομές του στη Γάζα για να αυξήσει την πίεση στη Χαμάς, δήλωσε το Σάββατο ο εκπρόσωπος των IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις), αντιπτέραρχος Daniel Hagari.

«Πρέπει να μπούμε στην επόμενη φάση του πολέμου με τις καλύτερες συνθήκες, όχι σύμφωνα με το τι μας λέει ο καθένας. Από σήμερα, αυξάνουμε τα πλήγματα και ελαχιστοποιούμε τον κίνδυνο», τόνισε ο Hagari σε συνέντευξη Τύπου, αναφερόμενος πιθανότατα σε μια επικείμενη χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, όπως μεταδίδουν οι Times of Israel.

Στο παρελθόν, το Ισραήλ έχει σφυροκοπήσει περιοχές κοντά στα σύνορα με τη Γάζα με πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές, για να αμβλύνει την αντίσταση αμέσως πριν ξεκινήσει μια χερσαία εισβολή.

«Το κάνει επίτηδες η Χαμάς για να καταστρέψουμε κτίρια»

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος ανέφερε, επίσης, ότι η Χαμάς επιχειρεί μέσα από πολυκατοικίες στη Λωρίδα της Γάζας και ισχυρίστηκε πως «από την έναρξη των μαχών, 550 αποτυχημένες εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς και την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ έχουν πέσει μέσα στη Γάζα και έχουν σκοτώσει πολίτες της».

Ο Hagari είπε ότι «κάθε κτίριο που χτυπάμε στη Γάζα είναι ένα κτίριο από το οποίο λειτουργεί η Χαμάς», προσθέτοντας ότι η παλαιστινιακή ένοπλη ομάδα «το κάνει επίτηδες ώστε να καταστρέψουμε κτίρια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στρατός έλαβε 2.000 αιτήσεις από υπερορθόδοξους Ισραηλινούς για να καταταγούν.

«Κάνουμε σχέδια γι’ αυτό και τη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε τη στρατολόγηση, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην πολεμική προσπάθεια», ανακοίνωσε.