Χειρότερα δεν θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα για τον Κώστα Σλούκα στο ξεκίνημα της νέας καριέρα του με τα «πράσινα» στην «δύση» της καριέρας του. Ο 34χρονος άσος του Παναθηναϊκού ήταν το πρόσωπο του καλοκαιριού με την απόφασή του να αφήσει τον Ολυμπιακό για τον «αιώνιο» του αντίπαλο κερδίζοντας ένα απίστευτο για τα δεδομένα του συμβόλαιο που ξεπερνάει τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Κώστας Σλούκας ξέχωρα από το εντυπωσιακό συμβόλαιο που κέρδισε δεν έκρυψε ουσιαστικά πως ένας ακόμη λόγος για την απόφασή του ήταν και η… εκδίκηση που θέλει να πάρει από τον Γιώργο Μπαρτζώκα και τον Ολυμπιακό. Βλέπετε στον Ολυμπιακό ο Σλούκας σε όλη του την καριέρα (ελάχιστα διαστήματα διαφοροποιήθηκε ο ρόλος του) ήταν ο 6ος παίκτης. Ο καλύτερος 6ος παίκτης για την ακρίβεια καθώς με αυτό τον «τίτλο» έκανε καριέρα έως τώρα. Ένας ρόλος που του ταίριαζε και με τον οποίο ανδρώθηκε μπασκετικά κερδίζοντας 2 Ευρωλίγκες με τον Ολυμπιακό και μια με την Φενέρ.

Στον Παναθηναϊκό όλο το νέο εγχείρημα στηρίζεται πάνω του. Είναι αυτό που αναζητούσε σε όλη του την καριέρα αλλά δεν μπορούσε να πετύχει. Είτε γιατί είχε μπροστά του τον θρυλικό Βασίλη Σπανούλη είτε γιατί στη συνέχεια της καριέρας του δεν κατάφερνε να πείσει τους προπονητές του πως το «έχει». Και τώρα, στο φινάλε της καριέρας του, βλέπει αυτό το «βάρος» να τον «πλακώνει».

Δεν είναι τυχαίο πως ένας παίκτης της κλάσης του Σλούκα με τα απίστευτα ποσοστά ευστοχίας στις βολές έχασε 3 στο χθεσινό ματς με την Μακάμπι με την τελευταία χαμένη ουσιαστικά να «καταδικάζει» τον Παναθηναϊκό σε ήττα.

Δεν είναι προφανώς τυχαίο πως ο Σλούκας που μέχρι και πέρσι ήταν από τους πρωταγωνιστές στον ρόλο του στον Ολυμπιακό παίζοντας 22 λεπτά μέσο όρο, τώρα που παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο δεν έχει το «καθαρό μυαλό» να πάρει τις σωστές επιλογές. Και συνολικά η παρουσία του έως τώρα στους «πράσινους» είναι απογοητευτική έχοντας να επιδείξει ένα καλό παιχνίδι και σε αυτό όμως κατάφερε να τα κάνει μαντάρα στα κρίσιμα λεπτά. Ο λόγος για το ντέρμπι Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό όπου στα τελευταία 5 λεπτά του αγώνα και την παράταση εξαφανίστηκε από τους «ερυθρόλευκους», φανερά καταβεβλημένος από την κούραση. Ενώ ο εγωισμός του έφερε ένα σουτ στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του ματς με την ελπίδα να γίνει ο ήρωας και να νικήσει αυτός τον Ολυμπιακό. Κάτι που προφανώς θέλει τόσο πολύ για τους δικούς του λόγους που αυτό του γυρίζει μπούμερανκ.

Ο Σλούκας είναι «σκιά» του εαυτού του φέτος, ήταν και χθες ο μοιραίος για την ομάδα του σε ένα ακόμη κακό συνολικά παιχνίδι, με σωρεία άστοχων σουτ και επιλογών την ώρα που οι υπόλοιποι έδιναν μάχη με πρώτους και καλύτερους τον Βιλντόζα, τον Μήτογλου και τον Αντετοκούνμπο.

Θα μπορέσει στην πορεία να αντιστρέψει το κλίμα σε μια ομάδα που από τόσο νωρίς δείχνει να μην έχει λύσεις και να είναι εγκλωβισμένη; Η αλήθεια είναι πως ο Αταμάν και άπαντες στους πράσινους όταν το καλοκαίρι έκαναν τις βαρύγδουπες δηλώσεις στήριζαν και πίστευαν πολύ στον Σλούκα. Τον οποίο ακόμη έως τώρα αναζητούν…